Team "Swedish Limited Edition" - Pernilla Forsberg Tiger | Bicycling.se

Pernilla Forsberg Tiger


Pernilla är Ume'tjejen som slösar sina slantar på carbon, formgjutna cykelskor och gore-texkläder hellre än diamanter, höga klackar och pälskläder, och som föredrar sina semesterveckor i cykelsadeln med sittsår framför att ligga vid poolkanten med paraplydrinkar. Det är tjejen som säger ”jaa” hellre än ”näe” till cykeläventyr, och som ser möjligheter oftare än problem i det oväntade som dyker upp längs vägen.

Mest lästa


Team "Swedish Limited Edition"

20 aug 2016
av: Pernilla Forsberg Tiger

Japp, då är nästa äventyr bokat och betalt. I februari 2017 kör jag The Pioneer MTB stage race på Nya Zeeland tillsammans med Anna Carlsson från Stockholm i team Swedish Limited Edition. Gissa om jag är glad. Inte minst över att få köra loppet med just Anna - en supertrevlig, uthållig och erfaren etapploppscyklist som inte ger upp i första taget. Dessutom så älskar hon fart och fläkt i utförskörningarna precis som jag. Den här gången behöver förhoppningvis ingen av oss stå sysslolösa och vänta in vår teampartner i slutet av endurosträckorna.

Ser magiskt ut!

Tävlingen sträcker sig från Christchurch till Queenstown på sydön. Vi kommer att cykla totalt 549 km och klättra 15824 m fördelat på 7 etapper. Lite som Trans alp (på papperet i alla fall) frånsett att övernattningarna sker i tältläger. Ja, så nu är träningsmotivationen inför hösten och vintern räddad minst sagt. Varje tramptag, alla cykeltvättar och frusna tår kommer att kännas meningsfulla. Tjolahopp!

Dessutom, som barn bodde jag deltid på Nya Zeelands nordö och idag har jag kvar bland annat min halvbror där. Det blir särskilt kul att liksom återvända till "barndomslandet" knappt 40 år senare och åter få träffa mina avlägsna familjemedlemmar.

Nåväl. Ett etapplopp kräver en del förberedelser, så i fredags träffades jag och Anna för att börja snacka ihop oss om det praktiska. Ambitionen under hösten är att få till en gemensam träningshelg i Stockholm. Vi har nyligt fått veta att en svensk multisportare och triathlontjej, Elise von Alexy, också ska köra tävlingen så det vore kul att hinna träffa henne innan resan. Senare i vinter hoppas vi även på ett träningsläger i värmen där vi kan få ihop lite höjdmetrar, exemplevis på Gran Canaria.

Mmm, så med en styrman (2:e pilot) som teampartner borde ju allt kännas förutsägbart och lugnt inför den här resan, eller hur? Nu är det emellertid något som snarare säger mig att ett händelserikt och fullkomligt oförutsägbart ÄVENTYR väntar runt hörnet. Våra erfarenheter säger oss nämligen att jag och Anna är ganska lika på så vis att vi båda ser möjligheter och i vissa stunder kan vara galet spontana och orädda. Ja, så varmt välkommna att följa vårt kommande äventyr - uppladdningen och givetvis själva tävlingen som jag också tänkte rapportera från. 

Lev & må!

//Pernilla (& Anna)

Team Swedish Limited Edition

Så här såg det ut i fredags då lag Swedish Limited Edition hade planeringsmöte i Umeå!

Och så här såg det ut i skogen dagen efter, 11 MTB mil närmare Nya Zeeland!

Kategorier:
Tävlingar MTB 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiosju med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!