På plats i Bergen - VM-feber - VM-bloggen | Bicycling.se

Calle & Tobbe


Vi är två Jönköpingsbor, Tobias Dahlberg & Calle Andersson som är insyltade i en rad cykelprojekt (Laleprestanca, Bortom och Cycling Jönköping) som åker till cykel-VM i Norge som volontärer. Vi ska försöka ge lite insights till vad det innebär, VM-festen som sådan och kanske jaga ifatt de svenska cyklisterna på Bergens gator. Följ oss även via instagram på @chipslegs & @brunostlegs (ja de namnen kan behöva en förklaring nån gång).

Mest lästa


På plats i Bergen - VM-feber

16 sep 2017
av: Calle & Tobbe

Det där med att solen ändå skiner i septemeber när vi landar i Bergen fick sin förklaring av vår taxichaufför under den alltför långa färden från flygplatsen till boendet. En väderbiten herre (från ön Fedje längst ut i kustbandet) som förklarade att de två sista åren hade det minsann varit sommar i maj och september (övriga månader – not so much). Nu kanske han kryddade väderrapporten något men enligt honom ska det endast regna en enda dag under VM.

Vi får vända den stora bussen fem gånger på grund av avspärrningarna, Team Trial träning pågår och där vill man verkligen inte vara i vägen. Vi kom också fem minuter efter att träningarna började så det slutade med att vi fick gå den sista biten men cykelväskor och övrig packning. Till det karaktärisktiska ljudet från disckhjulen konstaterar jag att jag aldrig sett så mycket kravallstaket förut. Nånsin. Hursom vi har inget att gnälla över.

Det kommer nog bli en del uppförsbackar ändå med tanke på stadens inramning, sju olika berg vilka väl till viss del också förklarar vädersituationen här. VM-organisationen har sett till att studentboende (som ska renoveras) är tömt och redo för omkring 300 volontärer som fick erbjudande om boende. Ca 6 kilometer från centrum med en lång sluttande backe ner till stan. En resa som kanske inte kommer vara lika kul när arbetspasset slutar sent på kvällen och vi cyklar hemåt. Utöver det, lakan, frukost, middag, lunchpaket, busskort och ett späckat aktivitetspaket för de som vill. Vi börjar ana att det här är ett rätt stort projekt.

När vi sedan rullar ner mot veckans HQ efter att fått ordning på grejerna (upptäckte att styrlagret på en av cyklarna gett upp under flygresan) så möts vi av en tillsynes väloljad organisation. Även om det inte än är självklart att hitta överallt, det börjar tävlas först under söndagen, så ordnar det sig fint. Ackreditering, ryggsäck med regnkläder, fleece, med mera. De räknar inte med sol märker vi.

I Grieghallen (HQ) finns många av arbetslagen stationerade, MC, radio, race office samt då presscenter och mediacenter där vi kommer husera. Det går nu verkligen upp för mig vilket gigantiskt projekt det är. 

Vi hälsar snabbt på våra arbetsgrupper och vid 15.30 börjar första passet. Då får Calle se till att alla journalister känner sig hemma och undertecknad ska tydligen springa iväg och skriva något om öppningsceremonin. Så idag börjar det alltså. Dagens moment hittills. Vi känner lite connection med Team Moviestar som precis som vi stannar på gatan precis bredvid för att orientera sig i sina mobilkartor. Måhända ska vi till olika platser men ändå.

Och jag det bubblar i stan, vi själva är ändå lite tagna av buzzen och vi får hoppas vädret håller i sig! 

Fler bilder och så hittar ni via våra instakonton: @brunostlegs och @chipslegs

Vid tangetbordet idag. 

/Tobias

Kategorier:
Tävlingar 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittionio med siffror i fältet här


Kommentarer


2017-09-17 15:14   Björn Eriksson

team virtu's cykelskor? designer? huahligen, cykla med något sådant.

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!