VM-Blogg! - VM-bloggen | Bicycling.se

Calle & Tobbe


Vi är två Jönköpingsbor, Tobias Dahlberg & Calle Andersson som är insyltade i en rad cykelprojekt (Laleprestanca, Bortom och Cycling Jönköping) som åker till cykel-VM i Norge som volontärer. Vi ska försöka ge lite insights till vad det innebär, VM-festen som sådan och kanske jaga ifatt de svenska cyklisterna på Bergens gator. Följ oss även via instagram på @chipslegs & @brunostlegs (ja de namnen kan behöva en förklaring nån gång).

Mest lästa


VM-Blogg!

14 sep 2017
av: Calle & Tobbe

”Regnbyen” kan leverera nederbörd uppemot 280 av 365 dagar per år. Och september är normalt den månad det är som värst… Ja, hit måste vi ju åka! De senaste valen av skådeplats för landsvägs-VM får ändå te sig vara riktiga ytterligheter. Från Dohas öken 2016, där tävlingarna fick flyttas till oktober istället för att köras under det stekheta september, till 2017 års värdstad, Bergen.

Skulle man ändå tro på väderprognoserna just nu så ser första halvan av VM-veckan (pågår 16-24/9) ut att innebära uppehåll (!) för att sedan möjligen braka lös fram emot ”finalracen” i slutet av VM-festen. Det är dock farligt att bara tro så givetvis kommer vår egen, landslagens och teamens packning innehålla ett och annat förstärkningsplagg.

På lördag morgon beger vi oss mot Bergen och redan på eftermiddagen gör vi första arbetspasset. Sedan rullar det på under veckan där vi kommer kombinera lite fritidscykling, distansjobb och framförallt då uppdrag i press- och mediacenter för VM-organisationens räkning. Det kändes som ett riktigt bra tillfälle att dels få uppleva VM och kunna få se lite fin natur från sadeln.

Vi kände för övrigt för att värma upp lite inför resan (och testa regnjackorna) genom att kika på Hallbyrundan här i Jönköping i söndags (en annan form av cykling förvisso). Det kom ”vatten” från alla håll.

Landsvägscyklisterna kommer ha det något behagligare i Bergen trots allt. Det var ju även riksdagsval i Norge helgen som var och då blev valsedlarna försenade till räkning i Bergen på grund av asfalteringen som sker inför VM. Så underlaget kommer det inte vara fel på förhoppningsvis.  

Men hursom, för att summera oss själva. Vi är två Jönköpingsbor som är insyltade i en rad cykelprojekt som inte kunde låta bli att ta chansen att bidra till cykel-VM i Norge som volontärer. Vi ska försöka ge lite insights till vad det innebär, VM-festen som sådan och kanske jaga ifatt de svenska cyklisterna på Bergens gator (även om en av oss är halvnorsk och sätter alla pengar på norskt guld i samtliga race).

/Tobias Dahlberg och Calle Andersson 

Mer om oss för den som orkar läsa:

Calle Andersson är en av grundarna och ordförande i CK Laleprestanca där också Tobias Dahlberg är engagerad. Tidigare har vi ansvarat för marknadsföring/kommunikation/press under MTB SM 2014 & 2015 samt Euro MTB 2016. Är nog lite därav vi var lite sugna att ta oss till Bergen och se vad ett lvg-VM innebär. Vi pillar också lite med Bortom Cycling och Cycling Jönköping tillsammans. Tobias cyklar mest i skogen och Calle håller sig till längre turer på lands- & grusvägar. Utöver våra privata instagram-konton har vi varsitt cykelkonto @chipslegs & @brunostlegs. Varför det blev så får vi ta nån annan gång.

Kategorier:
Tävlingar 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiosju med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!