Om man cyklar utan Strava – har det ens hänt då? - Redaktionens blogg | Bicycling.se

Redaktionen Bicycling


Här ventilerar redaktionen allt mellan eker och styre, om cykelvärlden i stort och smått, profiler, produkter och prosaiska iakttagelser.

Följ oss på instagram: @bicyclingswe

Följ oss på twitter: @bicycllingswe

Mest lästa


Om man cyklar utan Strava – har det ens hänt då?

10 aug 2015
av: Redaktionen Bicycling

Utan telefon i 11 dagar försmäktar vi...

Dag 1
– Du, vi får ta in den här på service. Har du någon annan du kan använda så länge?
– Öh ja, får försöka fixa det. Hur lång tid tar det?
– Typ en vecka. Kanske lite mer för att det är semester och sommar.
"En vecka!? Det går inte! Helt omöjligt! Hur ska jag kolla mina mejl? SMS? Sommarpratarna,  hur gör jag med dem!? VÄCKARKLOCKAN!? Tur det är semester... Men Word Feud, jag kan inte leva utan Word Feud." 
Ger mig ändå tusan på att anta min egen utmaning. Nog fasen måste man klara att leva utan telefon i en enda vecka? 

Dag 2
Ingen väckarklocka. Vaknar så fort det blir ljust. Somnar om. Vaknar igen. Somnar om. Vaknar igen och undrar för tionde gången vad klockan är. Det kliar i fingrar och brummrar i öronen. Vågar man sig ut i skogen för att plocka blåbär utan ett radioprogram i lurarna? Ska jag behöva lyssna på mina egna tankar!? Cykla är ju inte att tänka – tänk att inte ens kunna ringa på hjälp om jag skulle råka ut för haveri. Kan man ens köra utan Strava? Och om man inte instagrammar rundan så har den väl ändå inte hänt. Eller? Hur kan en människa klara sig utan Twitter, Fejsbuck, Funbeat, Swish, Bank-appen, Bank-ID, yr.no, Google, kartor, youtube, kameran ... och Word Feud.

Dag 3
Vaknar ganska tidigt. Saknar Word Feud. Saknar sommarpratarna, men lyssnar lite över datorn. Återkommer till datorn flera gånger under dagen för att kolla mejl. Det kommer nästan bara trams ändå – det är ju sommar – men man vet aldrig. Måste kolla. Saknar Word Feud. Cyklar en sväng i närheten av hemmet. Att stämma träff med nån måste ske noggrant – tid och plats. När man väl har lämnat datorn och hemmet går det inte att få kontakt. Hur gjorde folk förr? Telefonkiosker, hallå!? Och vem kan ens ett telefonnummer i huvudet nuförtiden?

Dag 4
Vaknar utsövd och undrar vad klockan är. Saknar Word Feud. Käkar frukost och läser tidningen. Fan, det var länge sen jag läste tidningen så här! Går ut i skogen och plockar blåbär och glömmer vad klockan är. Tycker att jag själv är överraskande trevlig ändå i mina egna tankar. Inte alls så tjatig som jag trodde att jag skulle vara. Cyklar igen, lite längre bort från hemmet. Man får väl göra som förr om nåt händer – be om hjälp av någon som ser snäll ut. 

Dag 5
Skiter i vad klockan är och tar sovmorgon. Löser ett korsord i tidningen och kollar mejlen först efter lunch – det har ju säkert ändå inte kommit nåt viktigt. Cyklar en runda, oklart hur lång eller hur fort. Även utan Strava har cyklingen ägt rum, det känner man i benen. Vill man bli trött så tar man i lite extra bara. Alltså precis som vanligt, fast utan appbekräftelsen. Badar. Går ut och plockar blåbär och lyssnar på mitt eget huvud. Går hem och lagar mat. Äter. Kollar på klockan och noterar att den är över nio på kvällen. Jahopp. Saknar Word Feud. 

Dag 6 
Dags att börja jobba. Vaknar i lagom tid av mig själv. Cyklar till jobbet med vindens brus och sus i öronen – vet inte hur lång tid cyklingen tar. Har nog en massa missade SMS vid det här laget, men ingen panik infinner sig. Börjar gilla läget. Kan ju ändå inte göra nåt åt saken och världen tycks ju snurra på ändå. Saknar Word Feud dock. 

Dag 7 
Noterar att kompisarna sitter och glor i sina telefoner stup i kvarten. Alltså, det är ju rätt gött det här med att slippa. Man kan inte bli nådd dygnet runt, slipper en massa aviseringar om onödigt trams, och kan bara kolla mejlen när man verkligen har avsatt tid och är intresserad. Dessutom är jag mer närvarande med dem jag umgås med och känner mig mindre stressad. Fast jag saknar Word Feud.

Dag 8 
Det känns som att en massa gamla tankar har fått gå i mål i skallen och därmed kan ge plats åt nya. Helt nya idéer, uppslag, formuleringar och minnen kliver ut på arenan. Hej hej! Välkomna till mitt huvud! Saknar Word Feud litegrann ändå.

Dag 9 
Sitter och väntar på ett par kompisar. Vet inte exakt när de kommer, vet inte vad klockan är eller hur länge jag har väntat. Men de ska komma. Har inget att pilla med eller lyssna på under tiden. Är bara här i ett flöde av kreativa tankar.
– Oj hej, kommer ni redan? Vad är klockan? :-D Får jag tjuvkika på instagramflödet på era telefoner?

Dag 10 
Flyter runt. Vaknar när jag sovit klart, äter när jag är hungrig och kollar min mejl när jag känner för det. Löser lite korsord, tänker alla tankar tills de är klara och skickar ett par längre mejl till några vänner jag inte har träffat på länge. Tror att min kollega Andreas börjar misstänka att jag fejkar hela den här mobilservicegrejen, men vad ska han göra åt saken? Känner mig friare än på länge och tänker att jag nog inte saknar den där telefonen så mycket ändå. Cyklar en sväng, oklart var eller hur länge. Blir glad och trött i alla fall. Fikar. Om nåt händer får jag väl ta tag i det då. Allt löser sig.

Dag 11
Tror jag skiter i att hämta ut den där telefonen faktiskt. 
Pling i mejlkorgen: "Servicen på din telefon är klar, välkommen att hämta ut den".
Yes! Word Feud!!!  

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextioett med siffror i fältet här


Kommentarer


2015-08-18 16:07   Anders J

Riktigt kul läsning. Bra inblick för mig som inte riktigt förstått grejen med att göra en massa saker med telefonen. Jag gör allt sånt med datorn, när jag tycker jag har tid med det. Min telefon är ca 7 år gammal och inte 'smart'. Den stannar hemma på arbetsdagar. Har en (mycket brutal) gammaldags elektrisk väckarklocka.

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!