Siljan runt – hjulsug, solsken och krasch - Redaktionens blogg | Bicycling.se

Redaktionen Bicycling


Här ventilerar redaktionen allt mellan eker och styre, om cykelvärlden i stort och smått, profiler, produkter och prosaiska iakttagelser.

Följ oss på instagram: @bicyclingswe

Följ oss på twitter: @bicycllingswe

Mest lästa


Siljan runt – hjulsug, solsken och krasch

8 jun 2014
av: Redaktionen Bicycling

Planen var att vi skulle fika oss runt det fina landsvägsloppet Siljan runt. En sån där plan som sällan håller när man börjat få upp farten. Dessutom var det lite surgrått väder på norrsidan så vi gasade förbi de första kontrollerna innan solen tittade fram och vi tog ett mysstopp i Garsås. 


Omnomnom... gott med bulle i Garsås.

Vi var i det här fallet jag och Henrik, Danne, Johan och Tobbe. Jag var med andra ord dagens wheelsucker och bidrog inte med nånting, bortsett från att bjuda på godis ur en påse och komma med några glada tillrop ibland. Snälla grabbar det där, som låter tant åka snålskjuts utan vidare :)

Vi skärpte oss så småningom på det här med att köra fikarunda, och tog ytterligare ett kaffestopp samt unnade oss ett litet krampstopp i en backe i Siljansnäs. Solen sken, sjön glittrade och folket jublade. Vi hade kort sagt supertrevligt på dessa underbara vägar som lätt borde sitta på listan över Sveriges vackraste. Mycket cyklister, söta får i hagarna och pigga ben. Jag var nöjd! Men lagom tills vi började dunka varandra i ryggen vid Sollerön fick vi ett oväntat och onödigt avslut. 
Stabil kruka det där. Den ser helt orörd ut efter smällen. Men byter gör jag förstås ändå. 

Vi kan väl säga så här: alla bilister, väjningsplikt gäller om du ska svänga vänster över vägen. Det gäller oavsett om mötande trafik kommer i bil, på kamel eller på cykel. Och vid cykellopp kan man anta att mötande cyklister rör sig framåt lite fortare än man tror.
Det sket vederbörande i här, eftersom vederbörande tyckte att hen hade väntat tillräckligt länge och att cyklisterna var för många. Det slutade med att cyklisterna snett framför mig krokade ihop och gick omkull precis framför mig, så att jag gjorde en snygg kullerbytta över dem, varpå Danne brakade in i oss.

Jag satt fortfarande fast med fötterna i cykeln och blev lite snurrig i bollen, men snälla människor och mina cykelkamrater krokade loss mig och fick bort mig till vägrenen. Den enda som verkade ointresserad av hela händelseförloppet var berörd bilist som bara fortsatte sin färd efter svängen över vägen. Alltså en så kallad smitning. 

Vi blev kvar där en stund tills jag fått rätt på alla stjärnor, planeter och kanariefåglar runt huvudet, men jag kände mig inte i form att cykla upp till målet. Så jag erkänner att vi gjorde en fuling. Henrik cyklade upp med min nummerlapp och hämtade min dalahäst. För den skulle jag fan ha :)


Vaddå har inte alla hästar hemma i stallet? Har jag ju! Fem!

Tack mina bästa boys för en grym cykeltur! Jag kör gärna fikarunda med er igen! Och tack också till de som hjälpte till och samlade ihop mig och mina delar vid olyckan. Idag är jag lite stel men mår bra. Och så har en blåaktig Skogaholmslimpa växt ut på låret och höften. Tur man gillar cykelbrallor mer än bikini.
Extra tack också till Johan och hans snälla familj som huserade oss i fina Siljansnäs och bjöd på middag! 

//Åsa

Kategorier:
Landsväg 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtionio med siffror i fältet här


Kommentarer


2014-06-10 11:42   Åsa

Marre, jag undrade just hur det gick för övriga cyklister i det där tumultet. Skönt att du klarade dig bra!

 

2014-06-10 10:31   Marre

Jag var med om samma krasch som du! Låg också längst ner i någon hög men klarade mig hyfsat, såg när de "släpade" bort dig. Jäklar bil! Synd att jag inte visst hur bilen såg ut för vi bodde på campingen och hade kunnat spana på kvällen. Grrrrrr.

 

2014-06-09 22:33   Eva Kallersand

Åsa!!! Det lät inget skoj alls med vurpan!!! Fint att det verkade ha gått bra i alla fall! Jaaa det var en underbar solskensrunda i övrigt :-) Njöt i fulla drag av landskapet och andra glada trevliga cyklister runt Siljan. Hälsar din bimbobikers-dito Eva :-)

 

2014-06-09 18:17   Åsa

Tack! Stel och öm, men under kontroll.
Och eftersom jag vet att ni undrar, men inte vågar fråga - cykeln klarade sig ;)
Men nej, ingen aning om vem bilisten var. Kan nog tycka att en ask choklad, en ny hjälm och en ursäkt hade varit på sin plats.

 

2014-06-09 13:24   Lasse

Snyggt jobbat Åsa! Vi satt i en bil några bilar efter idioten som svängde vänster framför dig och såg när det hände. Fick du eller någon tag i hen som körde Volvon? Den personen skulle bli av med körkortet efter en sån manöver! Krya på dig.

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!