Äntligen fick jag på mig tröjan - Vacchi bloggar | Bicycling.se

Roberto Vacchi


Roberto Vacchi är en av Sveriges erkänt bästa sportkommentatorer. Han kommenterar framförallt cykel på Eurosport. Roberto bloggar inte längre på Kadens.se

Mest lästa


Äntligen fick jag på mig tröjan

12 jul 2008
av: Roberto Vacchi

För ett antal år sen blev jag hedersmedlem i Hisingens CK vilket jag kände var hedrande. Jag är medlem 400. Fick vid det tillfället en cykeltröja av storleken large av Christer Hedberg. Det tog ett tag att få på sig den när vi skulle ta en bild eftersom den var något för liten. Den satt alldeles för tight och det kändes som att huvudet svällde. Idag kom jag dock i den ordentligt och jag borde förstås sett till att dokumentera tillfället med en blid. Den tar vi imorgon. Tröjan är snygg utan en massa krussiduller eller bling bling om ni så vill. Påminner, som Anders snabbt upptäckte, väldigt mycket om Skoghalls CK-Hammarös gamla cykeltröja. En anrik värmlandsklubb som under hela min tid som cyklist lyckades få fram en massa duktiga cyklister som titt som tätt spöade mig. Lite nostalgi. Härligt!

Dagens etapp var ganska tung att referera. Efter ett dopningsfall är det aldrig lätt att kommentera. Men detta arbete ger mig och Anders så pass mycket att vi snabbt försöker koncentrera oss och ge allt ändå. Dessutom har vi förstås ett stort ansvar mot alla våra tittare. Att lyfta fram dopningsproblematiken är för oss lika självklart som att ge Mark Cavendish beröm för hans imponerande spurtförmåga. Vissa tror att vi som tidigare cyklister och det faktum att vi verkligen gillar denna sport, en sport som vi båda växt upp med, är likställt med att vi ska "städa undan" tråkigheterna. Det kommer förstås aldrig att hända.

Thomas Lövkvist fortsätter att glädja oss. Han behåller ledningen i tävlingen för cyklister under 25 år och samtidigt assisterar han sina kollegor när det behövs. Det verkar som att Team Columbia fått en enorm kick av Kim Kirchens starka inledning. Laget är väl samlat, samspelt, självsäkert och man unnar varandra framgång. Det går inte att ta miste på deras laganda som efter dagens etapp. Att det blev dubbelseger med Gerald Ciolek är förstås en bonus....

Imorgon kan det dock bli svårt för laget att klara en anstormning. Lövkvist kommer troligtvis att bli ensam om att få hjälpa Kirchen på nionde etappens slutdel. Hoppas han mäktar med det.

Anders och jag lovade lägga ut länken till bilden på Jonas Ljungblad från när han tog sin första seger efter SM-guldet i Falun. Det var i Portugal. Kolla den vackra mästartröjan, klicka här.

Imorgon ska Anders och jag försöka upptäcka några nya vägar. För Dalarna är fullt av överraskningar. Vackert så det förslår.

Hörs
Roberto

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugoåtta med siffror i fältet här


Kommentarer


2008-07-13 05:01   Christer Hedberg

Grymt jobbat Roberto! När man ser bilden från 2005 fattar man hur hårt du måste ha jobbat!
Här finns bildbeviset förresten:
http://www.christerhedberg.se/2008/07/13/trojan-passar/

 

2008-07-13 00:21   Mikael Törnroos

Har försökt SMS:a från Finland, (vi finlandssvenskar kan välja världens bästa kommentatorer, dvs Roberto och Anders på Eurosports Toursändningar) men kommer inte fram. Tror mig nämligen ha svaret varför man tagit bort bonussekunderna i årets Tour: Det förenklar för kommentatorerna då de efter avslutad dagsetapp skall räkna ut vem som faktiskt är totalledare!?

Hälsning Mikael/Vasa, Finland

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!