Dags för cykling igen - Vacchi bloggar | Bicycling.se

Roberto Vacchi


Roberto Vacchi är en av Sveriges erkänt bästa sportkommentatorer. Han kommenterar framförallt cykel på Eurosport. Roberto bloggar inte längre på Kadens.se

Mest lästa


Dags för cykling igen

26 jun 2008
av: Roberto Vacchi
Efter en härlig vecka i Turkiet med mycket solande och badande så är det dags att koncentrera sig på cyklingen igen. Både för egen del och jobbmässigt. Jag längtar verkligen efter att ta en sväng. Det var ett par veckor sen senast. Ganska snart efter att jag skrivit detta inlägg ska jag ut. Solen skiner ute och jag ska åka och titta på ungdoms-SM i Falun. Ett SM där för övrigt uppsalakillen Fredrik Ericsson, som bor i just Falun, högst överraskande vann tempot igår. Han har i och för sig varit ruskigt bra i år men att han skulle klara Gustav Larsson med närmare halvminuten trodde inte han heller. Förresten är det samma Fredrik som skriver om träning i Kadens. Den färske svenske mästaren är en hyvens kille och värd all framgång. Kul!

Den sista SM-helgen missar jag tyvärr pga familjeskäl men med lite tur hinner jag se damernas linjelopp. Emma Johansson vann ju tempoloppet helt överlägset och är bland favoriterna också på lördag. Men hon har blivit alldeles för bra för att få en lätt resa. Hon måste precis som de övriga favoriterna vara insälld på att ta i, ordentligt. Ifjol blev det ju en väldigt konstig cykelåkning på damsidan där favoriterna bara åkte och bevakade varandra. Angelica Agerteg gjorde sin tionde start i ett cykellopp och vann. Dåligt av favoriterna men på banan i Falun ska det inte kunna hända.

Knappt har man varit borta och vips har två nya, tunga sponsorer gått in i cykelsporten. Två jättar kan man väl säga. Det ena företaget i GPS-branschen och det andra i klädesbranschen. Garmin passar nämligen på att lagom till Tour de France ta över som huvudsponsor i Magnus Bäckstedts lag som numera heter Garmin-Chipotle. Och Team Columbia heter numera Thomas Lövkvists arbetsgivare. Känns ju bra att det är två av de lag som satsar hårdast mot att försöka hjälpa cykelsporten på rätt köl igen efter många dopningsskandaler. Hoppas dom får cyklisterna med sig också och så här långt ser det ljust ut.

Jag fortsätter att förbereda mig för fullt inför Tour de France. Jag ser framemot ett fint lopp och tre intensiva veckor med Anders Adamson. Det blir massor av TV-timmar och däremellan ska vi hinna rulla några meter själva också. Men först ska jag vara speaker i Varberg på tisdag. Gothia GP intill Varbergs Fästning startar. Tommy Prim är tävlingsledare. En av mina gamla idoler. Bara en sån sak!

Ciao
Roberto

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjutton med siffror i fältet här


Kommentarer


2008-06-28 07:38   Roberto Vacchi

Tack ska du ha Michael....

 

2008-06-27 23:47   Michael Åhman

Betyg: Betyg: 5
Grattis till nya chefredaktörsjobbet!

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!