Ekwall kollar tydligen på cykel på Eurosport - NOT - Vacchi bloggar | Bicycling.se

Roberto Vacchi


Roberto Vacchi är en av Sveriges erkänt bästa sportkommentatorer. Han kommenterar framförallt cykel på Eurosport. Roberto bloggar inte längre på Kadens.se

Mest lästa


Ekwall kollar tydligen på cykel på Eurosport - NOT

21 maj 2009
av: Roberto Vacchi

Patrick Ekwall har nu skrivit i sin blogg om när Hegerfors, Greder Duncan och han själv satt och snackade en massa skit i sportpanelen i måndags morse på TV4. För ren jävla skit var det och skulle jag varit proffscyklist hade jag stämt dom. Doping har varit ett problem i cykel och är än idag, även om det är lite bättre. Men att vräka ur sig en massa saker som inte stämmer överens med verkligheten i något man inte har någon som helst koll på är inte OK. Hursomhelst verkar det ju ändå som att Ekwall kollar på cykel på Eurosport för han menar ju att våra tittare vants sig vid mina skönmålningar av sporten.

Nä, just det, han tittar inte på cykel på Eurosport, jag bara skojade. Hade han gjort det hade han upptäckt att Anders Adamson och jag, förutom att skönmåla sporten, förmodligen är dom kommentatorer som mest av alla av landets kommentatorer (som också kommenterar sporter med dopingproblem, alltså dom flesta som visas på TV) fördömer dopingen i cykelsporten och det är något vi ganska ofta tar upp. Vi lyfter problemet, diskuterar problemet, tar reda på så mycket vi kan om problemet, bla bla bla....... Låter kanske skrytsamt men så är det, om ni frågar mig.

Men Ekwall hade tydligen lika bra koll på detta som på det han diskuterade i panelen (OBS! Ironi). Och på tal om att Per Elofsson sagt till honom om att detta är som att köra 15 Vasalopp i rad. Nej, det är det inte, för det första. För det andra, mig veterligen har Per Elofsson aldrig åkt Vasaloppet. För det tredje har han väl aldrig kört ett cykellopp heller. Tack för mig, end of story.

Ciao
Roberto

PS. Förresten, en sak till innan the end of story. Skulle ha varit intressant om programledarna varit lite på hugget och frågat Arne om vilka kroppsdelar ("mer eller mindre") dom byter ut efter varje tävling.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittioett med siffror i fältet här


Kommentarer


2016-07-14 11:54   Åsmund Klemmestad

Jag kan inte fatta hur du kan gå ut i media och föreslå att Kristoff
skal gå ned och hjälpa Rodriguez. Du påstår att Kristoff kommer
att bli besegrat. Att bli nummer fyra tycks inte ha något värde för
dig – hur hade kommentaren varit om det hade rört sig om en
svensk åkare. Jag tycker att ni kommentarer skal stå upp för nordiska
prestationer – finns det möjligen avund??
Jag har följd cykling på Eurosport i många år – men blir det inte
en skärpning så kanske jag föredrar T4

 

2009-06-12 02:53   Martin

Betyg: Betyg: 5
Jag måste berätta en helt bisarr grej som jag hoppas att herr Vacchi läser.

Nu under Stanley cup i NHL så satt två gubbar i en paus och snackade om dopingkontroller. Det var någon som gripits för att ha sålt/smugglat dopingpreparat som påstått sig ha sålt till Washington Capitals där NHLs kanske största stjäna - Alexander Ovechkin - spelar.

Och det var ju bara trams enligt de för alla lag testas en gång per år, en del lag testas två gånger per år och tio lag testas hela tre gånger per år. Då fanns det inte en chans att någon skulle kunna fuska. Och han verkade upprörd att hockeyspelare skulle testas så ofta.

Då ville jag bara peta honom i ögat och skrika cyklister, Lance Armstrong. Hört talas om honom stolle? Lance skulle bara skratta. Tre gånger på ett år, det gör han på en vanlig tävlingsvecka. ;-)

Martin

 

2009-06-09 09:05   Patrik Tingvall

Betyg: Betyg: 5
Såg reportaget om hur dopade cyklister är på webben men var tvungen att pausa x-flera då det var för pinsamt för att ses i ett svep. Hursomhelst så har virrpannorna på TV4 gjort ett försök till hmmmm.,,,. ursäkt kan vi kalla det.. Rätt kul att se detta med, http://tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1012960&renderingdepartment=2.34562 Håll till godo mina vänner.

PS! Är det någon som kan fixa ett filter så att TV:n automatiskt stängs av om Arne, Ekwall o Co kommer i bild, betalar bra för en dylik tingest.

 

2009-05-28 12:44   ChristerG

Betyg: Betyg: 5
Lysande Roberto!

Men man ska kanske ta det gänget med en nypa salt när det gäller deras åsikter om konditionsidrott. Deras bild av det hela är nog för kraftigt påverkad av att en fotbollsspelare går av banan när att han är för trött efter att ha sprungit nästan en hel mil på inte mindre än knappa 90 minuter...

 

2009-05-24 18:11   Dane Thomas

gillar denna

 

2009-05-23 21:06   Lars Öhgren

Helt rätt Roberto!
Jag siterar vad Ingemar Stenmark sa vid en intervju för ett antal år sedan. "Det är inte lätt att förklara för någon som inte begriper något". (Ekvall alltså)
Du är kung!

 

2009-05-23 12:49   Knasen

Doping är ett problem. Men även Ekwall.

http://www.tourdedoping.com/

 

2009-05-23 11:42   Fredrik Bäckström

Ekwall verkar försvara sina ogenomtänkta uttalanden i morgonsoffan genom att gömma sig bakom "ironi"

http://fotbollskanalen.se/1.427892?entryId=17881

Maken till oseriösare sportjournalist finns nog inte i svensk media. Usch!

 

2009-05-23 10:53   Svante Seleborg

Betyg: Betyg: 5
Tack Roberto, Anders och nu senast även Magnus för många njutbara stunder framför TV:n detta Giro, som allra bäst är det efter att själv suttit på cyklen på förmiddagen.

Att cykelkunskapen i nyhetsmorgons panel är obefintlig råder det numera inga tvivel om. Det är trist, och definitivt värt att kommenteras och kritiseras, särskilt i ljuset av de svenska framgångarna som verkligen förtjänar att lyftas fram.

Men... Det är ingen anledning att hänfalla till personangrepp, vilket skett i ett antal inlägg här och tydligen även direkt till paneldeltagares brevlådor. Oavsett vad panelens deltagare kan och inte kan om cykelsport, så vill i alla fall jag hålla debatten på den nivå jag önskar att TV mm håller sina inslag om cykel. Saklig.

Angrip sakfelen, inte personen.

Jag vill att cykel skall hanteras seriöst i media, gärna få större utrymme och med kunniga medarbetare som skriver och pratar mera cykel.

Chansen för det ökar inte om 'cykelfolket' blir kända för att slänga ur sig otrevligheter så fort någon uttalar sig okunnigt.

 

2009-05-23 10:31   Anna-Karin Jansson

Ekwall har tydligen skämtat och skojsat till det hela: "Jag måste sluta med ironi i TV och i bloggtexter.
Det är för svårt (se nedan om cykelfolket)." - taget från senaste blogginlägget. Jaha, så sportpanelen är ett enda stort humorinslag i fyrans Nyhetsmorgon?! Mycket seriöst måste jag säga.

 

2009-05-23 08:43   Johan Wase

Betyg: Betyg: 5
Härligt Roberto!

 

2009-05-22 22:25   hans Thunberg

Betyg: Betyg: 5
Snacka går ju,men... Maken till oinsatta och negativa personer! I min lilla värld så tränar de flesta Mtb, racer, cyclocross eller annat på hjul i en salig blandning så ett diciplinbyte är inget märkvärdigt som arne påstod. Kvinnan talar nedlåtande om stallorder... vad gör en tränare/lagledare i fotboll??? jag tror att han matchar laget för vinst,(som en normal stalledare) men jag kan ha fel? eller är hans uppgift att låta sistereserven från bänken gå in i avgörande minut? Inslaget liknade en fikarast på torsdag eftermiddag, Det är för övrigt synd att kvällstidningslöpsedelsspråket spridit sig till TV. TACK Vacci och Adamsson Ni och era studiogäster är de största reklambärarna som svensk cykel någonsin haft! Roll on!

 

2009-05-22 18:40   Åsa Mårtensson

Tänkte på det också. Varför skulle Per Elofsson prata med Ekwall? När de väl pratas vid så ska de också prata cykel? Högst osannolikt.

 

2009-05-22 17:59   Mathias Jonsson

Kanske bör man i allt svavelos tillägga att även Kadens är riktigt bra.

 

2009-05-22 17:48   Mathias Jonsson

Hjälp! Var tvungen att kolla inslaget och tror knappt mina öron. Att Hegerfors och Ekwall är ordbajsare av rang är väl allmänt känt men det här var verkligen i särklass det absolut sämsta jag någonsin varit med om. Har varit cykelnörd i många år och är alltid ganska besviken på hur kass all raportering är i svensk media (Eurosport, som ju är kanon, undantaget) men såhär dålig får man faktiskt inte vara. För 100 år sedan var en normal arbetsdag ca 12 timmar för en fabriksarbetare så man får väl enligt Hegerfors rakbladsvassa analys (inte!) anta att doping var vanligt förekommande på de norrländska sågverken eftersom det enligt honom inte går att anstränga sig flera dagar i sträck. Hade Hegerfors et al å andra sidan ansträngt sig och satt sig in i sporten kanske det hade låtit lite annorlunda, men det var väl kanske för jobbigt.

 

2009-05-22 14:47   Henrik Rosén

De där typerna kan hålla sig till foboll och inget annat. Det märktes ju att de hade något emot cykelsporten och att de absolut inte kan något om det. Vad roligt det var när Arne trodde MTB gick ut på att cykla upp för ett berg.

 

2009-05-22 14:29   Henrik Hellberg

Betyg: Betyg: 5
Det är ju så det går när man sätter 3 lagsports fantaster som ska kommentera konditionsidrott dessvärre. Alla som faktiskt någon gång sett ett cykellopp efter ett dopningsfall, eller för den delen vilken konditionsidrott som helst som visas hos er eller hos eran konkurrent SVT vet hur tongångarna går hos kommentatorerna, men Ekvall har väl aldrig genomlidit sig en konditionsidrott på TV som tar längre tid än 15min. Jag tycker att ni gör ett bra jobb att fördöma och ge klarhet i vad som faktiskt har hänt. Bara för att man älskar sin sport så behöver man ju inte gilla eller ens försvara alla rötägg som håller på med den.

 

2009-05-22 13:18   Åsa Mårtensson

Tack Vacchi!
Jag tycker det är så synd att de smutskastar sporten när de egentligen ska hylla Lövkvist. Om de nu anser att det är så omöjligt att prestera så bra borde väl ändå Lövkvist och de andra svenskarna få betydligt mer beröm.

 

2009-05-22 09:17   (anonym)

Ja de "journalisterna" borde kanske kika på grabbarna i Tour of Sweden. Rätt vanliga svensson och ett och annat träningsproffs (tex Colting). De klämmer hela Sverige i ett sträck. Det är ca 10-23 mils pass om dagen i 10-14 dgr (kommer inte ihåg exakt). Mot vad Hegerfors påstår så är det alltså möjligt att cykla långt flera dagar i rad. Och inte tror jag de byter ut kroppsdelar heller på de olika Scandichotell de besöker..

http://www.outsideonline.se/blog/2009/05/20/tour-of-sweden-drar-norrut/

 

2009-05-21 23:36   Anders Reinhold

Hej Roberto
Gött att läsa vad du skriver. Fortsätt så. Ekwall får vi förtränga han är en skit. Sedan tror jag inte att Per E pratat med honom!

 

2009-05-21 22:06   Claes Fredrikson

Betyg: Betyg: 5
"Bra rutet lejon"!
"exhibitionist" var rätta ordet och det gäller alltför många inom TV!
/Claes i Östersund

 

2009-05-21 21:30   Jesper Lindholm

Betyg: Betyg: 5
Robertos åsikter inom cykling är lika värda för mig som jesus är för troende. Tack för ännu ett bra inlägg!

 

2009-05-21 21:02   Michael Åhman

Betyg: Betyg: 5
Hej Roberto.
Jag är journalist. Jag törs säga det, trots att det numera lallar omkring en massa idioter som också kallar sig journalister. En gång var det meningen att jag skulle bisitta Ekwall i en sändning. Det blev inte så. Jag är tacksam över detta. Även om han minsann behövt hjälpen.
TV i dag håller på att bli den veritabla dumburken, inte som förr när den gjorde tittaren dum (påstods det) utan på grund av folket "inne i burken". Numera är det en fördel om du är exhibitionist, kan kräkas ur dig lite lagom syrliga åsikter om du ska få airtime i tv. Dumheten breder ut sig. Och TV4 bevisar än en gång att siffran i kanalens namn står för intelligenskvoten.

 

2009-05-21 20:30   Erik Torstensson

Ekwall är en självupptagen idiot av den typen som får utrymme i media för att han säger okonventionella saker. Det heter att han har starka åsikter osv, fast oftast beror det på att de är för lata för att ta reda på hur saker ligger till och friserar sanningar för effektens skull m m. Sådana här paneler består oftast av den typen av personer och är därför rätt värdelösa tillställningar. Påminner mer om en kafferast på jobbet vilken som helst.

 

2009-05-21 19:46   Jontemannen

Ekwall är en slemmig typ. Hans historia innehåller bla flera år inom den amerikanska fotbollen i sverige, där även jag har varit verksam. Och visst är ju amerikansk fotboll en ren sport. Hursomhelst så är nu TV4 anmält till granskningsnämnden.

 

2009-05-21 19:32   Magnus Danielsson

Betyg: Betyg: 5
Som vanligt rätt ute, Roberto.

 

2009-05-21 19:11   Lars Stjernfeldt

Betyg: Betyg: 5
Glöm Ekwall, han är en alkis som aldrig vart något själv vilket han är bitter för och därför tar sig rätten att klanka ned på andra som har lyckats. Det finns bara ett ord för honom, SOPA! Och fula kläder har han också!

 

2009-05-21 19:07   Erik Öhman

Betyg: Betyg: 5
Tack Vacchi!

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!