Tre veckors kul cykelåkning över - Vacchi bloggar | Bicycling.se

Roberto Vacchi


Roberto Vacchi är en av Sveriges erkänt bästa sportkommentatorer. Han kommenterar framförallt cykel på Eurosport. Roberto bloggar inte längre på Kadens.se

Mest lästa


Tre veckors kul cykelåkning över

31 maj 2009
av: Roberto Vacchi
Jag tycker Giro d'Italia varit riktigt bra. Kul inte minst med så mycket framgångar för Norden i allmänhet och Sverige i synnerhet. Och vilken final sen. Alltså, hur stora var oddsen att Mentjov skulle vurpa med 800 meter kvar av hela etapploppet? Att han sedan reste sig och vann ändå kändes ju extra bra om ni frågar mig. Men vilken dramatik. Ordet surrealistiskt bara snurrade runt i mitt huvud några sekunder och det kändes nog 200 resor värre för Mentjov om han nu hann tänka överhuvudtaget. Kan inte minnas en lika galen final på ett stort etapplopp.

På andra sidan Atlanten slog för övrigt Emma Johansson till. Tvåa i en världscup igen (hennes tredje andra plats i år) och svenskan är tillbaka i ledartröjan som hon kommer att få bära på Vårgårdas världscuplopp 31 juli och 2 augusti. Hon är en cykelstjärna nu, big time.

Detta korta blogginlägg avslutar jag med ett tack till er alla som följt våra sändningar på Eurosport och förgyllt mina veckor under Giro d'Italia. Jag har haft superkul och tiden har nästan cyklat ifrån mig. Jag har inte haft tråkigt en sekund under sändningarna. Giro d'Italia - Ti amo......

Arrivederci
Roberto

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiofyra med siffror i fältet här


Kommentarer


2009-06-01 14:48   Pär Ferm

Betyg: Betyg: 5
Nu gäller det bara att stå ut tills Dauphine börjar....får väl cykla eller göra nåt annat nyttigt så länge...
Tack Roberto (o Adamsson o Bäckstedt) för kanonkommentering !

 

2009-06-01 10:45   Elias Segerblom Rex

Ja, vilken dramatisk upplösning det blev på ett helt fantastiskt Giro. Denis Menchov är verkligen en värdig segrare. Mitt förhandstips gick alltså in. Nu har han "bara" Touren kvar att vinna. Inför Girot hade han ju inte ens vunnit någon etapp i detta lopp men i år tog han ju TVÅ etappsegrar - liksom Carlos Sastre som inte heller hade någon etappseger i Girot inför denna upplaga. Två fantastiska etapploppsåkare dessa två som gång på gång visat att de håller över tre veckor.
Övriga, av de som är proffs idag, som har minst en etappseger från alla de tre stora tourerna är Daniele Bennati, Pablo Lastras, Alessandro Petacchi, Gilberto Simoni samt David Zabriskie. Sju stycken totalt alltså varav vi kommer få se alla utom Lastras och Simoni i Touren i juli månad är jag ganska säker på.
Räkna med ännu fler etappsegrar från Team Columbia och Cervélo i Touren - två grymma lag.
Dags att komma i form till Touren då! :-)

/Cykelfantasten Elias

 

2009-06-01 10:22   Lars Bark Backhans

Betyg: Betyg: 5
Vilken final! Och jag som satt framför TV:n och höll med om att ett tempo är ett lamt sätt att avsluta ett etapplopp... Denis segervrål - helt underart att se. Stort tack till dig och Anders, och även Magnus för ett kalasjobb under Girot. Nu måste jag komma i cykelform inför Touren!

 

2009-06-01 07:38   Cycling Fantastic

Betyg: Betyg: 5
Supertack till dig och Anders för tre härliga veckor. Kanonkommentatorer!

 

2009-05-31 23:41   Mattias Olander

Tack själv Vacchi. Snyggt gastat!

 

2009-05-31 22:34   christina sjöberg

Betyg: Betyg: 5
Hej!!...Och tack Roberto, och även till Anders så klart, för 3 fina veckor, och spännande har det varit..Ser fram mot nästa Söndag *L* Ladda batterierna nu Roberto,och ha det så bra några dagar.../Kram från Stina i Örebro

 

2009-05-31 21:56   Johan Renbäck

Betyg: Betyg: 5
Tack Roberto för ett superbra jobb! Ser fram emot nästa sändning!

// Johan.

 

2009-05-31 21:43   Claes Fredrikson

Betyg: Betyg: 5
Tack själv för härliga kommentarer i tre veckor! Har inte sett allt, men är nöjd ändå. Offrade dagens avslutning för att i stället se yngste sonen spela fotboll.

"Att inte cykla är att gå för långt" har någon klok människa sagt!
Claes i Östersund

 

2009-05-31 21:37   IlTreno

Skönt att se Menchovs segervrål när segern var klar! Jag har undrat lite om han kanske gjorde tävlingen onödigt spännande genom att följa i Di Lucas vansinnigt ryckiga tempo i stället för att ta kommandot själv? Inte minst under "bergstempot" visade han ju en överlägsen förmåga att bibehålla ett högt tempo uppför.

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!