För oss som går i ide börjar strax livet på nytt - Robin Hedström | Bicycling.se

Robin Hedström


Cykelcross, prylar och samkväm är tre viktiga hörnstenar i cykelintresset för Robin som varvar högintensiva träningspass med fikarundor, om de inte går att kombinera. Ser den fantastiska regionen Flandern i Belgien som sitt andra hem.

Instagram: robinhedstrom
Twitter: robin_hedstrom

För oss som går i ide börjar strax livet på nytt

12 feb 2017
av: Robin Hedström

Den här tiden på året är lite speciell. Cykelcrossäsongen har sedan ett par månader varit avslutad (eller pausad) här i Sverige. Danskarna hänger i och tävlar “hela” den internationella säsongen, de sista tävlingarna nere i Belgien betas av en och en i någon sorts melankoli. VM är säsongens klimax och tävlingarna efteråt känns avslagna. 

Niels Albert fick en gång frågan om vilken del av säsongen som han gillade bäst och hans svar år så långt ifrån svensk cykelcross som man kan komma. Hans absoluta favorittid på säsongen är just runt och strax efter VM - då temperaturen vänder i Belgien och våren är i antågande. Mer specifikt är det när han på sina långa träningspass kan ta av sig de långfingrade handskarna igen.

Sug lite på det där svaret.
Känslan efter att en hel vinter behövt ha på sig tjocka otympliga handskar.
Du tränar och tävlar. Det blir bara kallare och kallare, mörkare och mörkare men i slutet av den nästan halvår långa tävlingssäsongen där vädret egentligen bara blir sämre och sämre, vänder det och blir ljusare. Varmare. Solens strålar börjar sakteliga värma upp ansiktet och gör sakta men säkert milslånga belgiska åkrar gröna.
Känslan av vår.

Uppe på en av leråsarna utanför Oudenaarde med solen i ansiktet och doften av kogödsel ständigt i periferin.
Uppe på en av leråsarna utanför Oudenaarde med solen i ansiktet och doften av kogödsel ständigt i periferin.

Det är bara någon vecka mellan sista cykelcrosstävlingen och den första landsvägstävlingen i Belgien. Som cykelintresserad finns det inget uppehåll eller tid att vila. Den 25 februari drar min absoluta favorittid igång. 

Omloop Het Nieuwsblad och Kuurne Brussels Kuurne är alltid intressanta på sitt sätt. De påminner på något sätt om Östgötaloppet, enorma förväntningar och nervositet inför en av säsongens första tävlingar. När UCIs WorldTour kommer till Europa och semiklassikerna drar igång - då vet man att våren är på väg.

Kategorier:
Cykelkultur Landsväg 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiofem med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!