Robin Hedström | Bicycling.se

Robin Hedström


Cykelcross, prylar och samkväm är tre viktiga hörnstenar i cykelintresset för Robin som varvar högintensiva träningspass med fikarundor, om de inte går att kombinera. Ser den fantastiska regionen Flandern i Belgien som sitt andra hem.

Instagram: robinhedstrom
Twitter: robin_hedstrom

Vad gjorde ni idag? Vi var ute och cyklade vi.

2 apr 2017

Dagen D1 (dopparedagen) för oss klassikersjuka cykelnördar. D2 kommer nästa vecka i Roubaix.

Ronde van Vlaanderen-dagen spenderas med fördel på cykel. Det är lätt att ta sig fram och man behöver inte tänka varken parkering, enkelriktade vägar (man får cykla mot enkelriktat på många ställen) och avspärrningar. Vi har våra favoritställen men tyvärr passade ingen av bansträckningarna mina gamla genvägar. Den här gången såg vi racen live fem-sex gånger. När Molenberg är med så brukar det bli någon extra gång.

Dagen började inne i Oudenaarde där damernas race startade.

Jag hade ryggsäck för kameran och hade enorma problem med att komma igenom säkerhetskontrollerna som finns för att ta sig in på området. Man skulle kunna säga att hela centrum var avspärrat och inga ryggsäckar fick följa med in (såvida det inte var kameraväskor, det var ok tydligen). När jag väl kom in så var det bara någon minut till start och min bästa chans att få en bild på cyklisterna var att ta mig ut från startområdet igen och ner mot Schelde. På bilden ovan har inte den officiella starten gått ännu (den går väldigt sällan mitt inne i en stad) och cyklisterna är på väg norr ut från Oudenaarde mot Zingem (Emmas lilla by).

Efter starten så drog vi oss hemåt för en kopje coffee (liten kopp kaffe) innan vi cyklade upp för Kattenberg mot Wolvenberg och Holleweg och såg cyklisterna där.

Efter det, full fart ner till Ename där herrarna skulle svischa förbi. Folksamlingarna blir bara större och större. Cykel som transportmedel är nyckeln till framkomlighet.

Sen tillbaka upp för Kattenberg och Holleweg för att få se herrarna där och sen ner till målet för att se damerna när de gått i mål.

Istället för att jaga runt på fälten bland MASSOR av folk så har jag och Gabbi lyckligtvis samma inställning till att se sista 80km på tv hemma i soffan. Att vara på plats är helt klart fantastiskt men tyvärr missar man mycket om man inte kan se eller höra vad som händer. 

Nu väntar en veckas jobb och träning innan det är dags för Paris - Roubaix. Gabbi (som är skadad som ni vet) yppade något om att hon kanske skulle köra motionsloppet ändå - vi får se.

Vilodagar, Ieper och uthämtning av nummerlapp

31 mar 2017

Det har blivit lite vilodagar de senaste dagarna men vi har varit runt på lite olika ställen ändå. I onsdags var jag till exempel i Bryssel och hälsade på mina kollegor här i Belgien. Det dröjde inte speciellt många timmar innan jag fick ett meddelande från Gabbi;
"När man kraschar och tar emot sig med ansiktet och får åka polisbil hem". Det visade sig vara ganska illa så jag åkte hem för att ta hand om henne.

Vi tittade in på sjukhuset här i Oudenaarde och jag kan varmt rekommendera det om man kraschar här nere. Vi har bara positiva erfarenheter än så länge (fakturan har vi inte sett ännu - men vi är såklart försäkrade). Anledningen till att jag skriver "tittade in" är att det bara tog 1,5 timma från inskrivning till att vi kom ut genom dörren igen efter röntgen med bandage och grejer. Inget brutet turligt nog.

Igår var vi en sväng till en av favoritstäderna här nere - Ieper. En riktigt vacker stad som blev helt jämnad med marken under första världskriget men som efter det restaurerades.

Vissa delar av byggnaderna är kvar men det mesta är helt återuppbyggt efter kriget. Man ser det tydligt på bilden nedan. Lägg märke till alla skotthål på pelaren till vänster. Det där är dom "fina" stenarna som finns kvar.

 

Tänk, allt ovan och resten av staden, helt jämnat med marken.

I sluteskedet av Gent - Wevelgem förra helgen dundrade cyklisterna genom Menin Gate på bilden ovan. Den är så stor att jag fick göra ett panorama, det är därför perspektivet ser lite märkligt ut. Full med namn på stupade soldater från kriget.

Om man åker till Belgien får man inte glömma besöka Ieper.

Idag har vi varit och hämtat ut nummerlappar inför morgondagens motionslopp. Gabbi är skadad och jag har varit förkyld och är fortfarande lite snuvig. Det blir perfekt. Två sjuklingar. Gabbi kommer inte att köra men jag hoppas på det bästa och ger inte upp hoppet om att näsan ska sluta rinna.

Min plan är att eftersom våfflorna är gratis (already paid for) i depåerna så borde jag åtminstone ta mig dit.

Varför åker inte fler svenskar hit?

28 mar 2017

Mallis och Gran Canaria i all ära men där handlar väl allt om träningstimmar och så skarp bränna som möjligt? Distans i bergen, distans på platten, testbacken i Soria, Café con leche i Lucia, bocadillos i Deia och glass Arguineguin.

Disclaimer: det sistnämda kanske säger mer om mina resor än generellt...

När väderguden är snäll mot oss här nere i Flandern finns det inget som slår det här stället.

Gårdagsturen sniffade lite på Koppenberg och dagens tur gick förbi Molenberg, nedför Leberg och sen på vägen hem, Haaghoek fast åt fel håll mot vad som vanligtvis tävlas.

Jag står fast vid att inte cykla upp för de här bestarna ännu. Lördagens motionslopp kommer vara fullt tillräckligt. Mer om loppet kommer när det är dags, såklart.

 
Hittade ett hus som var till salu på södra sidan av Koppenberg med den här hemska utsikten. Aningen bättre än huset som var till salu på toppen av kullen för något år sen. Tänk er att behöva cykla upp för Koppenberg VARJE gång man ska hem från ett karaktärsbildande träningspass. 

 
Trots att det finns riktigt feta träd här nere så är det ganska ovanligt med trähus. Allt är byggt med sten och lera. Jag har flera gånger funderat på om man kanske skulle bli den där dumma svensken som tog med sig sitt trähus från Sverige och ställa upp på någon fin bevuxen leråker.

Det är mindre än en vecka kvar till motionsloppet och jag har tränat ungefär lika många timmar i år som kommer krävas i ett svep på lördag. Min plan är att stanna i depåerna, äta så mycket jag bara hittar och inte bli upprörd när cyklister på damcyklar kör om mig i backarna. Jag tänker skylla allt på elmotorerna. Alla andra har - jag tror jag kommer behöva.

Är ni nyfikna finns mina rundor på Strava här.

Måste bara visa - kolla här!

26 mar 2017

Ser det inte underbart ut?

Jag kände att jag var tvungen att cykla lite i morgonsolen. En helt fantastisk morgon med horder av cyklister ute på de små betongvägarna.


Det här är baksidan av Molenberg. En fin liten backe helt utan folk och kullersten som ligger i vägen där man ska cykla. Jag håller mig borta från kullersten just nu, de klassiska stigningarna kommer ta ut sin rätt nästa helg.


Och när man väl cyklat förbi slutet av Molenberg och tänker "Tur att jag inte valde den där vägen upp ändå" så öppnar sig fälten, man njuter av solen i ansiktet men är fortfarande helt slut av senaste stigningen. Helt plötsligt hör man "PASS OP!!" och en grupp med lokala motionärer flyger förbi. 

Länk till min lilla runda på Strava.

Precis framme - i väntan på att få dra på sig cykelskorna

25 mar 2017

Nu är vi framme.
Efter sju timmar i bil idag, färja över natten och fem timmar bil igår, så är vi äntligen framme i cykelmekka för alla cyklister som längtar efter våren.

Efter en ordentlig middag med sambo och favoritölen Ename Blond (går nog inte att hitta i Sverige) så väntar soffhäng och säng innan jag tänkte jag ge mig ut en sväng på de klassiska vägarna. Frågan är om jag ska ta Molenberg eller Koppenberg först?

Bjuder på sjukt färsk bild från Kattenberg, en ganska snäll men lång uppförsbacke precis vid vårt hus här i Ename. Den används oftast nedför, senast igår i GP E3 Harelbeke. 50-60 knyck är inte ovanligt.

 

Ladda fler


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!