En uppryckning medelst skor - Daniel Rytz | Bicycling.se

Daniel Rytz


Daniel Rytz är mannen som älskar att ha koll. På allt. Följ hans blogg och du kommer känna dig mer uppdaterad.

Följ Daniel på twitter: @danielrytz

Mest lästa


En uppryckning medelst skor

29 apr 2013
av: Daniel Rytz

Hejhej kära bloggreaders!

Det känns som att den här gamla trasan till blogg har chanserat en aning på senare tid och så kan vi ju inte ha det.

Låt oss blåsa bort dammet, rensa spindelväven som sitter i hörnen, putsa upp glansen med lite vax och helt enkelt ge den lite kärlek!

Dagens kärlek; Något jag själv hyser varma känslor för... Skor.

Mitt eget förhållande till det där man har på fötterna är ingen direkt hemlighet. Jag har sjuka mängder skor. Mest sneakers. Och gärna av samma modell men olika färger. Det är lite av ett märkligt beteende. Här ses en liten del av samlingen...

Men nog om mina skor. Låt oss ta en titt på proffsen. Längst ner till höger på bilden här ovan ser ni den senaste versionen av Specializeds S-Worksdojjor. De är poppis bland proffsen, men det vore väl för hemskt om proffsarna skulle behöva åka runt i likadana skor som man kan köpa i butik?

Nej, istället kör många av de sponsrade åkarna i helvita varianter av samma sko eftersom de tyckte att prototyperna var så häftiga. Cav tex.

Och det kom lite som en överraskning eftersom den lille manxmannen tidigare varit Nike trogen. Vilket ju är lite coolt eftersom Nike inte gör cykelskor som går att köpa utan bara bli sponsrad med. Så här såg de skor man fixade till Cav ut.

Eller så här

Jag gillar ju Cav och allt det där, men vilken jävla waste på en fantastisk möjlighet till custom-dojjor. Nej, tacka vet jag BMC-spurtaren Adam Blythe. Blythe är en talangfull kille som väl väntar lite på sitt genombrott och än så länge för en ganska anonym tillvaro i klungan. Något som inte är anonymt är däremot hans skor! Likt Cav har han nämligen lyckats säkra Nike-spons men till skillnad från Cav så utnyttjar han det föredömligt!

och

Och såklart lite vardagsskor att matcha med

Men man kanske inte tycker att det riktigt är custom nog att få sina skor gjorda som man vill men av någon annan. Man kanske vill ha något som är ännu mer speciellt. Man kanske helt enkelt gör som Adam Hansen och bygger sina egna skor. Helt i kolfiber.

Inte så snygga, men oerhört mäktigt!

Hansen är för övrigt en rätt hård kille som förra året körde alla tre stora tourer. Han står med på Lottos startlista inför Girot. Återstår att se om han kommer köra Touren och Vueltan även i år.

Det var det hela för idag. Imorgon kanske något helt annat!

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttioett med siffror i fältet här


Kommentarer


2013-04-29 13:51   Daniel Rytz

Dennis; Ryktet gör gällande att Nikeskorna tillverkades av ett italienskt skomärke som även det finns representerat i proffssammanhang.

 

2013-04-29 13:36   Dennis

Ett par bra skor slänger man rimligtvis inte ihop bara sådär, är Nikes några de tagit fram själva eller har slagit ihop sig med några andra och använder Nike-loggan?

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!