Etapplopp och snabbvisit i Sverige - Sara Penton | Bicycling.se

Sara Penton


Sara Penton är elitcyklisten som 2016 cyklar som proffs i Belgien. I bloggen skriver hon om hur det är att tävla ute i Europa, vad som är roligt och inspirerande, vilka utmaningar hon ställs inför samt säkerligen en massa ny cykelkunskap. Det blir en hel del kullersten och kantvind, men också roliga tävlingar och förhoppningsvis ett gäng bra resultat! Saras Belgiska team heter Lares-Waowdeals, och hemma i Sverige tävlar hon för Stockholm CK.

www.sarapenton.com
Instagram: @pentonsara

Mest lästa


Etapplopp och snabbvisit i Sverige

18 apr 2016
av: Sara Penton

På knappt 2 veckor har jag hunnit ganska mycket. Ett etapplopp på 5 dagar med 6 etapper, en kort visit i Sverige samt ett nationellt lopp i Belgien. Inte så konstigt att jag på en ledig dag som idag inte gjort många knop. Vi tar det från början. 

Förra onsdagen inleddes Energiewacht Tour i Holland. Det började med ett lagtempo på onsdagkvällen och avslutades med ett gp-likt linjelopp på den Tyska ön Borkum på söndagen. Holland var som Holland är mest, sjukt blåsigt och pannkaksplatt. Redan efter första linjetappen på torsdagen var knappa 40 cyklister ute ur leken efter att ha blåst av i vinden med för stor tidsmarginal i slutändan. Jag hade själv varit lite för långt bak i starten (fast jag egentligen visste bättre) och kunde inte komma med förstaklungan. 
Till start på fredagen hade jag lärt min läxa och var nästan först till startfållan. Det visade sig vara ett bra dag och jag lyckades koppla ihop ben med huvud på ett bra sätt under dagen och belönades efter målgång med en tröja för "most competitive rider" under etappen. Jag hade varit med i 2 olika utbrytningar varav den sista höll till mål och jag blev även 6a på etappen. Stort steg för mig att få min första tröja i väldigt fint sällskap av de bästa lagen och dess cyklister. 

Dubbeletapp med linje och tempo på lördagen med lite mer slitna ben samt sista etappen på söndagen fullbordade hela kalaset. Jag lyckades hålla ihop och kunde jobba bra för laget på söndagen så att spurtrna kunde slutföra med 2 topp 10-placeringar på etappen. Själv slutade jag som nummer 25 i sammandraget över alla dagar och är väldigt nöjd med det. 

I måndags för en vecka sedan bar det av hemåt Stockholm för ett par dagar hemma i Sickla. Skönt att få komma hem till mig själv och spendera lite tid med vänner och familj, äta peloton-frukost på Le Mond och sova i min egen säng t.ex. Stockholm visade upp sig från sin bästa vårsida och det hanns även med en picnic i parken, sånt är bra för själen.

Redan i lördags var det så dags att bege sig tillbaka mot cyklingens förlovade lalnd, Belgien, för nytt race igår. En ganska trasslig resa med ändrade flyg och ersättnignsbuss och olika tåg pga det tragiska som hände på flygplatsen i Bryssel för en liten tid sedan men blev varmt mottagen i mitt andra hem väl på plats. 

Loppet igår körde jag faktiskt förra året också insåg jag när jag kom dit. Det hör inte till vanligheterna att jag känner igen en bana så extra skönt att veta vart jag skulle svänga etc. Hade hunnit cykla lite efter hitkomst på lördagen så benen var vakna och pigga på tävling. Kände mig avslappnad och höll mig långt fram hela tiden under de 13 varv som skulle avverkas. Tyvärr kom en ensam utbrytare iväg på slutet och höll till mål. I spurten klämde jag mig fram till en 7e-plats. 

Jag och Malin Berlin innan start. Alltid kul med fler svenskar till start utomlands.

Redan i morgon är det samling för nästa tävling i Womens World Tour som går på onsdag, Flèche Wallonne. Ska bli spännade och kul att kastas in bland de stora namnen igen och se vad vi kan åstadkomma i laget tillsammans. Håll en tumme eller 2 :)

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiotre med siffror i fältet här


Kommentarer


2016-04-18 22:41   Sara Penton

Tack för de varma orden Jonas! Jag saknar er pelotonare med när jag inte är där :)

 

2016-04-18 22:11   jonas l

Riktigt kul med fina resultat och se dig på sändningen i Energiwacht Tour :) Roligt med framsteg. Och roligt att träffas på Le Mond med. Hoppas de i tävlingsklungan saknar dig minst lika mycket som vi Pelotonare när du inte är med :)

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!