Hemma fast ändå inte - Sara Penton | Bicycling.se

Sara Penton


Sara Penton är elitcyklisten som 2016 cyklar som proffs i Belgien. I bloggen skriver hon om hur det är att tävla ute i Europa, vad som är roligt och inspirerande, vilka utmaningar hon ställs inför samt säkerligen en massa ny cykelkunskap. Det blir en hel del kullersten och kantvind, men också roliga tävlingar och förhoppningsvis ett gäng bra resultat! Saras Belgiska team heter Lares-Waowdeals, och hemma i Sverige tävlar hon för Stockholm CK.

www.sarapenton.com
Instagram: @pentonsara

Mest lästa


Hemma fast ändå inte

22 sep 2015
av: Sara Penton

Nu har jag varit i Sverige i en knapp vecka och det är ju hemma. Jag har dock min egen lägenhet uthyrd månaden ut så jag har mellanlandat hos mamma och pappa. Känns som hemma fast ändå inte och jag kan inte bärga mig tills jag får komma hem till mig och släppa livet i resväska för en lite längre period. Det mentala slitaget är nog större än det fysiska just nu. Jag vilar både kropp och knopp och det behövs!

I helgen fick jag chans att åka ut till Sandhamn och insupa det sista av sommaren. Så skönt att inte ha några tider att passa, inga träningspass att genomföra och inga måsten att göra. Bara umgås, njuta av solen och de vackra omgivningarna som Stockholms skärgård erbjuder. Energinivån höjdes ett par snäpp!

Idag har jag gett bilen en minst sagt välbehövlig tvätt både in och utvändigt. Efter en säsong med cyklar in och ut i alla väder och otalet mil kors och tvärs, hit och dit var det väl det minsta jag kunde göra för den. En ovärderlig kompis i mitt cykelliv och även om vindrutetorkarna gav upp i regnovädret på vägen hem som kom jag hela vägen hem med hela mitt pick och pack. Som ny kanske är att överdriva men för sina 30.000 mil så ser den ändå rätt ok ut nu igen…

Nu har ju även VM dragit igång i Richmond och jag hade självklart velat vara där. I år räckte jag inte riktigt till men jag siktar framåt och ser tillbaka på ett första internationellt år där många mål uppnåddes och där jag på det hela taget är nöjd med vad jag lyckades åstadkomma. Mitt tredje år som tävlingscyklist har utvecklat och gjort mig ännu starkare. Jag känner mig, som ni på ovan rader förstått, klar med den här säsongen nu och hejar med glädje från hela hjärtat på de som tampas i USA innan de också får säsongsvila ;)

Kroppen börjar känna sig redo för lite aktivitet efter en veckas vila men jag får avvakta vad huvudet säger. Jag vet att det kommer krävas mental styrka framöver så gäller att samla på mig reserver att ta av senare. Familj, vänner och aktiviteter jag annars har svårt att tacka jag till står överst på listan just nu.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugonio med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!