Sara Penton | Bicycling.se

Sara Penton


Sara Penton är elitcyklisten som 2016 cyklar som proffs i Belgien. I bloggen skriver hon om hur det är att tävla ute i Europa, vad som är roligt och inspirerande, vilka utmaningar hon ställs inför samt säkerligen en massa ny cykelkunskap. Det blir en hel del kullersten och kantvind, men också roliga tävlingar och förhoppningsvis ett gäng bra resultat! Saras Belgiska team heter Lares-Waowdeals, och hemma i Sverige tävlar hon för Stockholm CK.

www.sarapenton.com
Instagram: @pentonsara

Mest lästa


Nytt lag, nya utmaningar 2016!

31 okt 2015

Nu är det officiellt att jag kommer att köra för DWT (Dames Wieler Team) nästa år!
Det har varit en slingrig väg hit och nu känns det väldigt skönt att äntligen ha landat i något så att jag vet vad jag ska fokusera på nästa år. Jag har en väldigt bra magkänsla om detta och hoppas att jag ska kunna utvecklas ännu mer och cykla ännu bättre tillsammans med ett bra lag och en bra organisation. Jag kommer även få med mig en lagkompis från i år så det blir skoj att få fortsätta köra ihop och det känns som en liten trygghet att jag känner någon från början också. I januari kommer jag få chans att lära känna resten på riktigt också då vi kommer ha ett uppstartsläger i Spanien.

Jag kommer även nästa år att vara baserad i Holland men i ett lite backigare område så det blir bra träningsmöjligheter. Säsongen kommer dra igång lite tidigare än vad den gjorde i år och jag kommer förmodligen att lämna Sverige redan i början av februari. Det känns inte riktigt som landsvägssäsong så tidigt men hoppas att vägarna kommer vara torra i alla fall!

Fortsatt under vintern kommer jag träna på här hemma för det mesta. Även om vädret inte är det bästa under Svensk vinter så är det skönt att ha min bas här ett tag. Träningskontoret utanför dörren och massor av vänner att både träna och umgås med emellan passen. Jag kan heller inte sluta förundras och vara lycklig över hur fin hösten är! SÅ fint i skogen med alla vackra färger ger många njutningsrundor. Jag passar verkligen på att insupa allt vackert och hoppas att ni också kollar upp från styrstammen ibland :)

Cross is coming!

21 okt 2015

Det rullar på i träningsverkstaden och vintern närmar sig. Hösten har ju varit lite lätt fantastisk men igår var det dags att plocka fram crossen. Tänkte att det var bra att testa lite hur den kändes inför dagens Le Peloton som skulle köras på cx-loopen. Var ute och snurrade 5h söder om stan på asfalt igår. Ganska tungt på cx men gjorde inte så mycket då passet skulle vara lugnt. 
Passet i morse gick också över förväntan med tanke på att jag inte varit i skogen sedan februari. Fantastiskt att få sladda runt i skogen med andra likasinnade innan stan har vaknat! Trots gott om mjölksyra i benen är det riktigt mysigt med det kompakta mörkret utanför cykellysenas räckvidd.

Kroppen, eller benen, börjar kännas lite tunga men det är så gött att bara kunna träna på! Jag har lagt på lite fler timmar än förra vintern när jag fortfarande jobbade deltid och det känns, men det känns bra. Jag bygger en ännu starkare kropp inför nästa år. Den här grunden i kombination med ytterligare ett års erfarenhet från tävlingsarenan kommer förhoppningsvis generera stordåd under 2016! Med den fortsatta tjänstledigheten kan jag ge mig själv de bästa förutsättningarna för att lyckas. Det ger mig frihet att kunna sätta träningen i första hand.

På lördag är det cx-sm på hemmaplan i Stockholm. Jag kommer att vara på plats och heja på alla grymma vänner i de olika klasserna men inte tävla själv. Ett beslut jag tagit för att spara på krutet till nästa år. Jag behöver ha en ordentlig paus i tävlandet och bara få träna. All in är mitt enda läge på tävling och jag får inte ihop det med den stora planeringen framåt. Jag hoppas att vi ses i publikhavet!

Från cx-sm förra året. 

Pangvecka!

12 okt 2015

Hejhej! In i träningsdimman igen och jag har lyckats damma av första veckan. Känns som att jag gick från 0 till 100. Vilket jag i och för sig också gjorde. Började kännas segt framåt distanspasset igår men med gott sällskap gick det hur bra som helst!

Det har varit en salig blandning av löpning, simning, cykling och gym. Gymandet känns som den största chocken för kroppen och knoppen då jag är där nästan varannan dag. Även om jag spenderar fler timmar på cykeln så är jag ju mer van vid det än att vara instängd på ett gym. Nu är det inte så att jag klagar, tycker tvärtemot att det är rätt roligt att få grotta ner mig i träningsträsket. Inte behöva känna press på att jag måste vara toppad till tävling eller ladda mentalt för att nåla fast en nummerlapp på ryggen. Trots att jag är trött (somnade om i morse när klockan ringde och valde att simma senare istället) så är det en bra känsla. Det är skönt att vara träningstrött! Enda nackdelen är väl på matkontot då man måste stoppa i kroppen mer energi ju mer energi man gör av med…

Screenshot_2015-10-12-18-06-35Veckan har bjudit på fler höjdpunkter förutom endorfinerna av själva passen. Vårt egendesignade Penton-kit har anlänt och varit ute och testats. Fick äran att testa det tillsammans med pappa, Nisse och Johanna som var precis lika snygga i lördags! Vi körde en härlig tur till Årsta Havsbad och tillbaka med ett gött gäng från Le Mond. Satt som en smäck!
I söndags, när jag började känna mig lite tung i benen, fick jag supersällskap av ca 15 andra som gjorde att mina 4h kändes väldigt överkomliga. Långt och lugnt söder om stan och tillbaka i perfekt höstväder. Fick dessutom ett paket med vinterstrumpor i veckan som jag testade under långpassen i helgen. Jag lider jämt av kalla fötter men vindstrumporna gjorde dem rätt mycket gosigare. Kommer nog behöva komplettera med ett par riktiga vinterskor om inte alltför länge dock för de riktigt kalla dagarna.

20151012_153113När jag inte pressat kroppen eller filat på idéer om föreläsningar, sponsring, event etc. har jag tagit mig tid att ha mysfrukost med vänner, firat födelsedagar och stannat upp och fotat de fina höstfärgerna ute. Det gäller att komma ihåg att njuta och leva här och nu också. Även om det man gör i nuet leder till saker som kommer hända sen. Lite luddigt kanske men ni hajar vad jag menar :)


Njutbar hårdvila

4 okt 2015

Idag ska jag maxa ur det sista av vilan eftersom jag börjar nytt schema i morgon. I tre veckor har jag fått göra precis som jag vill och fokus har varit att lyssna på kroppen. Kanske något av det svåraste man kan göra? Vad känner jag för? Vad vill hjärnan och vad vill kroppen? Plocka bort alla ”måsten” och ”borde”, det är knepigt på riktigt! Så vad har jag pysslat med när min annars huvudsakliga syssla har dragits ner till minimum?

Jag motionerade inte ett smack på första halvan. Kroppen hämtade sig snabbast men huvudet… Lusten. Drivet. Det fanns liksom inte där. För att ta ett exempel så spillde jag en kopp kaffe efter någon vecka och höll på att bryta ihop. Så nära gränsen att minsta lilla sak som inte gick som det skulle var som ett berg att klättra över. Det här har givetvis många anledningar som jag inte tänkte gå in på nu men ni fattar utgångsläget. Mentalt utmattad.

20150926_114409

Istället för att träna umgicks jag med vänner, fick behandlingar för kroppen, sov och åt precis vad jag kände för. Det är även någon slags baby-boom i min bekantskapskrets så jag har ägnat mycket tid åt att gosa med barn :) I tisdags fick jag även flytta tillbaka hem till mig själv och det var grymt skönt att äntligen få packa upp alla väskor och ställa saker på platsen de hör hemma. Sova i min egen säng, sitta i fönstret och bara njuta av utsikten och av att vara HEMMA. Det gav mig massor av energi!

Utan att köra hårt har jag ändå kommit igång lite med kroppen och har på den andra halvan kört Peloton med grupp 3, joggat i det fina höstvädret och kört ett NMT-pass med insamling till Världens Barn. De senare två är ju saker jag inte sysslat med på läääänge så det var riktigt skoj! Träning som gett mycket mer energi än vad den tagit :)

Något jag även jobbar konstant med är ju att få ihop nästa års cykling. Det finns många planer men än så länge är det fortfarande lösa trådar. Jag hoppas kunna knyta ihop tåtarna inom de närmsta veckorna. Ytterligare en stressfaktor att inte riktigt veta men som med det mesta andra så brukar det ju lösa sig på ett eller annat sätt.

Så. I morgon börjar alltså vintersäsongen och jag känner mig peppad! Ska bli kul att komma igång igen, ta i och även köra lite andra saker som gym, löpning och simning. Det kommer garanterat generera en hel del träningsvärk i början då kroppen måste vänja sig. Det kommer även bli fler timmar jämfört med samma period förra året. Ett kliv framåt som är möjligt p.g.a. min tjänstledighet och jag hoppas det kommer att ge mig en ännu bättre grund för nästa år.

Mest lästa just nuFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!