Sara Penton | Bicycling.se

Sara Penton


Sara Penton är elitcyklisten som 2016 cyklar som proffs i Belgien. I bloggen skriver hon om hur det är att tävla ute i Europa, vad som är roligt och inspirerande, vilka utmaningar hon ställs inför samt säkerligen en massa ny cykelkunskap. Det blir en hel del kullersten och kantvind, men också roliga tävlingar och förhoppningsvis ett gäng bra resultat! Saras Belgiska team heter Lares-Waowdeals, och hemma i Sverige tävlar hon för Stockholm CK.

www.sarapenton.com
Instagram: @pentonsara

Mest lästa


Miniläger i Falun

20 dec 2015

För att få ett litet break och dessutom spendera en vecka med bästa Marika åkte vi upp till Falun i tisdags. Egentligen inte så annorlunda liv från det jag har på hemmaplan, men miljöombyte förnöjer helt klart!

Förutom de vanliga passen på monark etc så finns ju här även en velodrom. Jag har inte kört velodrom sedan jag gick introkursen och var här en helg för 2 år sedan. Den bakgrunden gjorde att jag har känt mig lite lätt nervös över om jag skulle komma ihåg att cykla tillräckligt snabbt för att inte ramla ner osv… I torsdags hade jag vilodag och passade därför på att följa med Marika som skulle köra ett pass där och titta på när de andra barnen övade på att svänga vänster. Såg ju inte så svårt ut och framför allt väldigt roligt!

Så efter att ha pillat mig i naveln hela dagen i fredags och laddat benen var det dags att trampa upp på velodromen. Var väldigt skönt att ha Marika där som jag kunde köra efter och få en känsla för vilken fart jag behövde hålla. Kände mig som Bambi på hal is och fokuserade mest på att hålla jämn takt med hennes bakhjul. Första problemet uppstod när vi hade kommit ifrån varandra efter ett tag och jag sedan skulle ta mig ner igen och stanna till vid sargen. Hur var det nu igen, kan man gå ner när man ligger först i klunga eller behöver man gå ner bakifrån? Fick i alla fall till det utan för mycket trassel och lyckades undvika att stå på näsan när jag skulle stanna till vid de andra lagom till att Emma skulle förklara dagens Toppfysik-pass.Vi körde lite olika typer av intervaller uppdelade på 2 grupper. Vet inte riktigt hur det gick till men hamnade i alla fall med 4 andra väldigt starka killar medan den andra gruppen var 8-9st. Hur som gick det ändå bra och vi köttade på ordentligt, var riktigt skoj att få gasa och åka fort! :D Sådär lagom stum i benen efter och det hade inte riktigt släppt till mitt tröskelpass igår förmiddags… men ska man vara fin får man lida pin eller vad man ska säga? Ska man bli stark får man ha ont i benen ibland? Precis lika roligt, om inte ännu roligare, att cykla velodrom som jag minns det från sist var det i alla fall!

Idag har vi kört findistans med ett bra falugäng, Nya fina vägar, solen kom till och med fram ibland och det var rena vårvädret temperaturmässigt! Svårt att tro att det bara är några dagar till jul men dumt att klaga som cyklist. Finns mycket trevligt folk här som vi mellan passen både lunchat och dinerat med, känns som att det kan bli fler turer hit helt klart! Det behöver inte alltid vara så avancerat eller storartat när man känner att man behöver en liten kick eller förändring i vardagen.

Nya prylar och årets längsta trainerpass!

12 dec 2015

Jag var lite risig ons-fre men kom ändå in i helgen på ett bra sätt. Efter att ha varit på ett givande möte med Stockholm CK I torsdags kväll hämtade jag ett grymt paket från Per och Sandra innehållande en wattmätare! Den kommer att ge mig mer exakt träning under året och göra att jag kan ta ett steg till i min utveckling som cyklist. Ska verkligen bli spännande att börja jobba med den på cykeln!

Steg 2 i min helgraket var att jag var med på Spin for Life som Saltsjöbadens Triathlonsällskap anordnade till förmån för människor på flykt. Det skulle köras trainer i 5h med lite olika saker som hände under tiden. För varje timme var person cyklade skänktes (minst) 100:-, fantastisk idé! Jag var där för att ta hand om den inledande timmen för att sedan blanda mig in i havet av cyklister och njuta av resten av föreställningen medan jag avverkade mina egna distanstimmar. Jag hoppas att jag kunde inspirera de andra och ge en bra inblick i mitt liv och hur jag kommit just hit.

Jag måste erkänna att även om underhållningen var kanon så tyckte både benen och rumpan att det verkligen var på tiden att kliva av när vi väl var i mål! Vet inte om jag kört så många timmar på en trainer i sträck någonsin förut. Eller om jag kommer göra det igen haha! Finns det en god anledning och grymt sällskap blir det ju såklart avsevärt lättare! Så tack till alla inblandade för att skickat mig in i perfekt helgstämning lagom till en mysig lucia i morgon :)

Till sist har jag blivit helt fast i min nya målarbok jag fick av mamma häromdagen. Färgterapi eller vad kallar man det? Väldigt rogivande och rätt tillfredsställande. Bra för ett bekymrat sinne eller bara som tidsfördriv.

 

Vardagen på hemmaplan.

4 dec 2015

Sist jag skrev var det varmt och skönt i ett annat land. Nu sitter jag hemma i Stockholm och tittar ut på regnet. Roligare kan man ju ha det!

Lite på allmän begäran tänkte jag gå in på hur vardagen ser ut för mig på hemmaplan. Det är svårt att inte få det att bli styltigt så ni får ha överseende eller bara hoppa över och vänta på nästa inlägg istället :) Efter att ha satsat på ganska mycket mängd och distans under oktober och november, inkluderat simning, styrka och löpning, går jag nu in i en ny fas.

Ett pass jag alltid har på schemat när jag är i Stockholm är Le Peloton. En timmes hårdkörning varje onsdag året om. Just nu är det cx eller mtb som gäller och det är lite färre som vågar sig ut och inte så mycket till klunga i skogen som det blir på landsväg. Det är över innan man ens har vaknat och plötsligen hittar man sig själv framför en god frukost på cafét strax efter 07.00. Väldigt god gemenskap!

20151201_123256

I november hade jag även 3 distanspass, lika många tunga styrkepass plus lätt löpning och simning. Efter att ha gjort tester med Isak i lördags inledde jag ett nytt block i måndags. Som några av er säkert har noterat på andra sociala medier håller jag på att bli kompis med en Monark testcykel. Jag jobbar med tröskelträning 3ggr/veckan, och har bara 1 distanspass kvar. Löpningen har försvunnit men simning och Redcord kvarstår.

Det här ger som ni kanske kan gissa lite färre timmar men med annat innehåll som ändå gör att jag måste ta mina powernaps på soffan på eftermiddagarna. Vila är nog det som är svårast at definiera och få till. Framför allt om man har annat jobb och familj som ska ha uppmärksamhet. Jag sover i regel minst 8h på natten och tar som sagt gärna en nap på soffan på eftermiddagen. Bästa återhämtningen! Till en tidig morgon som Le Peloton tex gäller det då att ha disciplin och vara i säng vid 21.

1449065352951

Ska vi snacka bränsle till kroppen så äter jag allt men medvetet. Jag försöker undvika att gå och handla hungrig! Jag gjorde en kostförändring förra vintern och bytte ut lite basvaror mot andra alternativ som var bättre för just min kropp. Jag vill inte gå in på detaljer kring exakt vad eftersom det är så väldigt individuellt. Det viktigaste är ATT man äter och kanske tar en funderare kring vad som funkar bäst för en själv (om man inte är nöjd som det är vill säga). Jag slutade tex med gluten för ett gäng år sedan efter att ha haft magproblem hela livet. Det är en värd uppoffring även om jag saknar riktiga kanelbullar något ohyggligt mycket!

(Lasagne är bra matlådemat!)

Kanske blev det inte så mycket tydligare men jag vill poängtera att alla trivs bäst med olika upplägg och har olika förutsättningar. Jag trivs bäst med att ha ett schema att följa till punkt och pricka. Övrig tid som jag inte äter, tränar eller sover försöker jag jobba med olika uppslag till att få cykellivet att gå runt och givetvis umgås med nära och kära precis som alla andra :)Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!