Sara Penton | Bicycling.se

Sara Penton


Sara Penton är elitcyklisten som 2016 cyklar som proffs i Belgien. I bloggen skriver hon om hur det är att tävla ute i Europa, vad som är roligt och inspirerande, vilka utmaningar hon ställs inför samt säkerligen en massa ny cykelkunskap. Det blir en hel del kullersten och kantvind, men också roliga tävlingar och förhoppningsvis ett gäng bra resultat! Saras Belgiska team heter Lares-Waowdeals, och hemma i Sverige tävlar hon för Stockholm CK.

www.sarapenton.com
Instagram: @pentonsara

Mest lästa


Säsongsupptakt

21 feb 2016

Det är dags att uppdatera om läget. Jag har just kommit tillbaka till Belgien efter ett 10 dagar långt läger i Calpe, Spanien, med Lares-Waowdeals. Jag kan lugnt säga att jag var rätt nervös innan, att komma in som sista medlem i laget när alla andra redan har hunnit vara på teamträffar och presentationer etc. Jag mötte upp större delen av laget på flygplatsen i Bryssel och kände mig med en stor lättnad som en i gänget direkt! Som tur var fick vi även platser tillsammans med på flyget så timmarna till Spanien flög (hehe!) förbi väldigt fort!

Under den dryga veckan som vi varit där har det varit en blandad kompott av långt och lugnt och kort och hårt (samt lite däremellan), benen har känts bra och vädret har varit med oss! Mycket skratt och det känns verkligen som att jag har hunnit få en liten stund att lära känna alla som var med, både cyklister och ledare. Servicen har för övrigt varit grym och jag är så tacksam för den här chansen jag fått med detta lag. Fick en massa kläder, hjälm och ny cykel direkt när jag kom, de försäkrade sig om att jag hade allt jag behövde och satte upp oss alla på trainers för att trampa ur resan. Kändes väldigt proffsigt! :)

Det har varit väldigt bra att få de här dagarna att lära känna mina nya lagkompisar både på och av cykeln, bådar gott inför säsongen vi har framför oss. Jag har även fått mina första race spikade och kommer att inleda med Omloop Het Nieuwsblad redan på lördag! Kommer bli ruskigt spännande och hårt tror jag… Även om jag kanske är liiiite lugnare än förra året så är det alltid nervöst med första racet för säsongen, första racet med nya laget och dessutom en tävling jag aldrig kört förut. Känner mig taggad och ska bli skoj att se vad benen kan ge på tävling nu när det känts väldigt bra på träning.

Foto: Anton Vos

Laddar om och upp!

7 feb 2016

Jag åkte till Falun i onsdags igen. Det finns flera anledningar till att jag valde att lägga nästan en vecka här precis innan jag förflyttar mig utomlands men i grund och botten handlar det om att hitta lugnet i och innan stormen…

Som jag skrev sist så har det varit en ganska rörig period. Nu verkar alla bitar lyckligtvis ändå falla på plats men det är inte helt enkelt att hitta lugnet och tryggheten igen. Efter att ha skött alla nödvändigheter som knyter an till Stockholm blev jag bara stressad av att vara kvar där och vänta på att nästa bit av pusslet skall läggas. Jag har lärt mig att jag kan koppla av bra när jag får komma bort någon annanstans där jag inte kan göra annat mellan passen än att återhämta mig och helt enkelt bara vara. Det är inget och ingen som rycker i mig och jag har nu fått tid till att reflektera över situationen och lugna ner mig några hekton.

Nu är alla flygbiljetter bokade, jag fick just bekräftat att jag står med Lares-Waowdeals på UCI:s officiella lista och har fått en grov planering över tävlingar den första månaden. Nu är det bara upp till mig att fortsätta sköta rundgången på äta-träna-sova så kommer det bli ytterligare en bra säsong!

Fokuset här i Falun förutom att få detaljerna klara (vilket känns helt orimligt att jag faktiskt verkar ha nu) har varit på mental återhämtning. Det betyder inte att att jag inte stressat kroppen på andra sätt. Träningen rullar på med några modifikationer beroende på möjligheten att tex cykla velodrom, väldigt skojigt! Måste ge en eloge till Isak som står ut med att jag ändrat mina planer ganska frekvent på sistone och dessutom har stort behov av att ha koll på min träning och planering… tacktack, en välbehövlig fast punkt när det är mycket annat som snurrar!

I morgon återvänder jag till Stockholm för att fixa med det sista innan jag flyger till Belgien på onsdag. Redan på torsdag åker jag sedan vidare med laget till Calpe för 10 dagar och slipar på det sista innan säsongen startar. Jag ser verkligen fram emot att få komma igång på riktigt och se vart jag står! Min egen känsla är att den här uppbyggnadsperioden när jag kunnat prioritera cyklingen först har gett en bättre grund än förra året när jag också hade ett jobb som krävde uppmärksamhet och enregi. Nu kör vi!Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!