Sara Penton | Bicycling.se

Sara Penton


Sara Penton är elitcyklisten som 2016 cyklar som proffs i Belgien. I bloggen skriver hon om hur det är att tävla ute i Europa, vad som är roligt och inspirerande, vilka utmaningar hon ställs inför samt säkerligen en massa ny cykelkunskap. Det blir en hel del kullersten och kantvind, men också roliga tävlingar och förhoppningsvis ett gäng bra resultat! Saras Belgiska team heter Lares-Waowdeals, och hemma i Sverige tävlar hon för Stockholm CK.

www.sarapenton.com
Instagram: @pentonsara

Mest lästa


Vilket cykelår!

30 sep 2017

Sitter som bäst här hemma i Falun och försöker smälta ner allt som har hänt de senaste sju, åtta månaderna. Ytterligare ett steg upp tycker jag. 2016 fick jag chans att köra några få WWT (Womens World Tour)- tävlingar men mestadels kategorierna under och ett gäng nationella tävlingar i Belgien och Holland. I år, 2017, har mitt tävlingsprogram mestadels bestått av WWT och endast en och annan tävling någon kategori ner. Jag har fått cykla på en ny kontinent och tävlat i flera nya länder.

Jag har cyklat i ett lag på en professionellare nivå, haft tillgång till dubbelt så många cyklar, blivit in- och utflugen till tävlingar, haft högre press, tävlat på längre distanser och i starkare motstånd. Fått mer, gett mer och utvecklats mer. Jag har bl.a. vunnit SM-guld, tagit mig igenom Giro Rosa och kört både EM och VM för Sverige. Men jag har också stundtals varit så fullkomligt slutkörd att jag inte kunnat träna alls. Det är en hårfin gräns och med nya omständigheter tar det ibland tid för alla kroppens delar att hinna med. Det som inte dödar härdar säger man ju och jag tror verkligen att det här tuffa men också väldigt roliga året har gett mig en mycket bra grund att stå på för nästa år och framöver.

Från första tävlingen i Belgien i slutet på februari till sista loppet i Norge i slutet av september har jag bara varit sjuk en gång. En lättare förkylning som förmodligen var resultatet av lite för många resor och lite för många race på kort tid. Några dagars vila så var den som bortblåst och jag missade endast en tävling. Jag har inte haft någon värre skadeproblematik än att jag kunnat hantera det. Inte behövt lägga om någon träning pga skador på hela året.
Jag åkte förvisso på en matförgiftning en knapp vecka innan VM men på det hela taget har det varit ett grymt år. Heja kroppen!

Jag är glad för chansen jag fått att utvecklas på många plan i år. Det är många som hjälper mig bli en bättre cyklist, jag är tacksam för möjligheterna det ger mig att bli mitt bästa jag och jag är stolt över att kunna ge tillbaka ett SM-guld till alla som tror på och stöttar mig på olika sätt. Vilket cykelår vi haft tillsammans!

Nu njuter jag av lite säsongsvila ett tag, laddar batterierna och ser sedan fram emot ett ännu bättre 2018.

Sista rycket!

8 sep 2017

Ja, jag vet att det var ett tag sedan. Lite dåligt samvete för det för jag vill att ni ska vara med mig där jag härjar omkring på min cykel men jag hinner inte med allt. Jag har ju inte ett ”vanligt” jobb och även en massa ”dötid” som många skulle kalla det. Men den tiden är också till för att verkligen koppla av och låta kroppen återhämta sig ordentligt. Det blir mycket läsa, sova, rita och i bästa fall vara hemma och hinna umgås med Oskar. Det är min återhämtning. Jag tycker också om att skriva av mig lite på bloggen men jag tror inte jag har hunnit stanna upp och reflektera tillräckligt för att få ner några vettiga ord sedan sist.

Hemmaäventyr med Oskar, kolla in slukhål i Falu Gruva.

Nu sitter jag i alla fall i Danmark för att i morgon inleda den absolut sista perioden av denna säsong. Jag kommer vara här och förbereda mig tillsammans med det lag som ska köra lagtempo-VM den 17e september i Bergen, Norge. Därefter blir jag kvar till helgen efter då det är dags för årets sista race, linje-VM! Så det är inga små lopp kvar direkt och det gäller att komma så väl förberedd som möjligt både fysiskt och mentalt.


Paus i blåbärsplockningen.

Säsongen har varit väldigt lång med idel tävlingar sedan slutet på februari. Jag har aldrig tidigare haft ett så gediget program med tävlingar på den högsta nivån. De två tidigare säsonger jag gjort internationellt har inkluderat en hel del nationella lite mindre tävlingar i främst Holland och Belgien men i år har jag inte gjort ett enda sådant lopp. Jag har rest mer, tävlat på längre distanser och alltid i den absolut yttersta konkurrensen. Det är kul men det känns. Och det kräver framför allt mer av mig på alla plan. Har jag insett.

Jag älskar att skratta på scen med mina vänner!

Jag är väldigt taggad på att få köra lagtempo-VM för första gången och kunna komma in med en god förberedelse tillsammans med laget. Det ska bli väldigt spännande att se vad vi kan göra tillsammans och jag hoppas jag ska kunna bidra på ett bra sätt. Det finns så mycket kompetens inom tempoåkning i det här laget och jag lär mig någonting nytt varje pass med dem på tempocykeln känns det som. Senaste veckan i Holland fick jag chans att köra två individuella tempon i form av en prolog och ett lite längre tempolopp. Eftersom jag inte direkt har med tätstriden att göra på den disciplinen (än) så fokuserade jag på att få till bättre teknik och position. Det känns som att jag börjar bli mer kompis med min tempocykel nu, vi får se vad detta läger också kan ge.

Det blir bättre och bättre.

Inatt är jag solokvist i det stora fina hus vi bor i denna vecka innan de andra kommer i morgon. Jag njuter i fulla drag av all yta, sova i ett eget rum och ingen som ser, hör eller bryr sig om vad jag gör. Det är de små tingen man får njuta av. Lugnet före VM-stormen drar igång på riktigt.Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!