Sara Penton | Bicycling.se

Sara Penton


Sara Penton är elitcyklisten som 2016 cyklar som proffs i Belgien. I bloggen skriver hon om hur det är att tävla ute i Europa, vad som är roligt och inspirerande, vilka utmaningar hon ställs inför samt säkerligen en massa ny cykelkunskap. Det blir en hel del kullersten och kantvind, men också roliga tävlingar och förhoppningsvis ett gäng bra resultat! Saras Belgiska team heter Lares-Waowdeals, och hemma i Sverige tävlar hon för Stockholm CK.

www.sarapenton.com
Instagram: @pentonsara

Mest lästa


Snabba ryck.

23 maj 2018

Jag skrev ju bara häromdagen att det var skönt att få vara hemma och bara träna ett par veckor nu inför nästa tävling. Det var ingen lögn direkt men bara dagen därpå fick jag veta att jag ska åka till Danmark för att lagtempoläger redan nu på lördag. Även om det såklart är skönt att vara hemma, framför allt nu när det är så vackert och varmt, så ska det bli riktigt roligt att få vara lite med teamet igen och dessutom få köra på min nya tempocykel. Jag ser det som riktigt bra träning på någonting jag vill utveckla och bli bättre på som jag inte har så stor chans att öva på hemma annars.

Jag har hunnit få till ett riktigt bra distansblock och även om träningen kastas om lite nu närmaste veckorna tror jag det blir en bra uppladdning för kommande tävlingar och SM som också närmar sig med stormsteg.

Min runda runt Siljan blev för övrigt riktigt fin och jag hade mer krut kvar i kroppen än jag hade trott sådär sista dagen på blocket, särskilt eftersom benen hade känts rätt kassa och trötta dagen innan. Men det kanske var precis en sån mellandag med lugn tur och fint sällskap som behövdes för att kunna maxa ur det där sista innan jag fick ta en liten paus, min coach verkar veta vad han gör. Jag hade gärna velat cykla via Tällberg som är så fint men från Falun, runt Siljan och tillbaka hade det blivit lite väl mycket plustid om jag skulle hunnit med även Tällberg, så ca 190km och 6h fick räcka. Mycket nöjd och glad att jag fick bocka av den turen från listan.

Plugget går också framåt och jag passar på att hänga på biblioteket och läsa samt plita ner en del bokstäver på vilodagar som idag. Gäller att ligga i lite nu denna vecka eftersom jag helst inte vill släpa med all kurslitteratur till Danmark.

Hej igen bloggen!

20 maj 2018

Nu var det länge sedan jag skrev här, det är mycket annat som har fått min uppmärksamhet på senaste tiden. Säsongen drog igång sista helgen i februari och sedan dess har det liksom bara rullat på. Jag har tävlat lite mer selektivt och fokuserat. Det är ett medvetet val från både mig och mitt team med tanke på att faktiskt hinna träna ordentligt emellanåt och dessutom komma mera taggad till de tävlingar jag får köra.

Jag har hunnit slänga in ett extra träningsläger på Mallorca när vintern bet sig kvar lite för länge i Sverige och jag skulle just nu ha varit i Sierra Nevada på mitt första höghöjdsläger. Mallorca blev riktigt bra med många timmar och hårda pass i gott sällskap. Kroppen svarade bra och jag kände mig mycket taggad att åka och tävla i Kina efter det. 

Både Kinatävlingen och höghöjdslägret i Sierra Nevada fick dock ställas in eftersom jag dagen innan jag skulle åkt till Kina körde i ett potthål på träning, landade på ansiktet och slog bland annat sönder ett par tänder. Som tur var bröt jag inga ben och kunde relativt snabbt sätta mig på cykeln igen men fick alltså ändra lite i min planering.

Istället blev det en tävlingshelg i Göteborg, ett landslagsuppdrag på Tour of Uppsala och träning på hemmaplan. Det gick förvånansvärt bra i Göteborg bara knappa två veckor efter kraschen och det var väldigt skönt att kroppen var med mentalt och fysiskt även om jag såklart inte var helt hundra. Vi vann dessutom totalen i Uppsala och körde riktigt bra som lag, det är alltid en ära att få dra på sig det svenska kitet, särskilt på hemmaplan.

Det kanske mest frustrerande under den här rehabperioden har varit att det egentligen ”bara” är tänderna som är trasiga och behöver repareras men resten av kroppen har också känts väldigt påverkad. Första perioden kände jag mig helt slaktad efter de lättaste ansträngningar men sakta men säkert har det gått åt rätt håll och från och med denna vecka är jag tillbaka i normal träning igen.

Det är fint att börja med ett distansblock när vädret visar sig från sin bästa sida och det finns gott om sällskap att cykla med här i Falun. Det är ett par veckor till nästa tävling och det är rätt skönt att bara kunna gå ut och göra mina pass utan att behöva tänka så mycket mer på det, resa långt eller ladda för tävling. Det har varit några riktigt fina turer i fantastiskt vackra dalarna och i morgon tänkte jag avsluta detta block med en tur runt Siljan. Hoppas att jag ska kunna få till det bra, det sägs vara en rätt fin runda och jag har ett gäng timmar att avverka. Sist jag hade planerat att cykla runt Siljan var 2012 men då bröt jag nyckelbenet någon vecka innan så det är hög tid för revansch på den turen.

Jag håller även på att avsluta vårens distansstudier i idrottspsykologi, så håll gärna en extra tumme för att jag får godkänt på sista tentan som ska in i början av juni.Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!