Kermis och kriterium - Sara Penton | Bicycling.se

Sara Penton


Sara Penton är elitcyklisten som 2016 cyklar som proffs i Belgien. I bloggen skriver hon om hur det är att tävla ute i Europa, vad som är roligt och inspirerande, vilka utmaningar hon ställs inför samt säkerligen en massa ny cykelkunskap. Det blir en hel del kullersten och kantvind, men också roliga tävlingar och förhoppningsvis ett gäng bra resultat! Saras Belgiska team heter Lares-Waowdeals, och hemma i Sverige tävlar hon för Stockholm CK.

www.sarapenton.com
Instagram: @pentonsara

Mest lästa


Kermis och kriterium

2 aug 2016
av: Sara Penton

Tillbaka på tävlingsbanorna i Belgien och Holland efter en lite lugnare vecka post-Thüringen. I fredags vankades det kermis i Belgien. Ett race jag faktiskt körde förra året insåg när jag kom dit. Dock hade de ändrat banan helt så hade inte så stor glädje av rutinen där. Gick ganska lugnt till en början vilket var skönt då jag kunde lägga mig i front och se hur varvet såg ut, 11 varv á dryga 8km skulle avverkas. Undervägs var det lite olika attacker och utbrytningar som tog plats men tillslut blev vi ändå en samlad förstaklunga på ca 20 pers som gjorde upp om segern. Jag hade tyvärr kört lite väl slut på mig, då jag inte lärt mig när jag borde vara kall eller inte och därför gått på det mesta, och hade inte så mycket pulver i spurten kvar. Gled in som 7a, inte helt nöjd men ändå ett bra fartpass. Kom i alla fall hem med ett spurtpris efter att ha gått solo på varv 2.


Foto: Brian Petyt

Lugnt och fint kanalrull på lördagen följdes upp av ett kriterium på söndagen i Ninove. Vi hade ett bra lag på pappret och kunde kontrollera racet ganska bekvämt faktiskt. Jobbade mycket bra ihop och kunde sätta upp Monique till en fin seger med Sarah som 2a och jag som 4a. Hade verkligen varit snyggt om jag kunnat knipa den där 3e-platsen för att fullända podiet också men var lite för trött där på slutet efter uppdraget.


Foto: Hinninck Paul

Igår bytte jag land och åkte tillsammans med Emmy till Holland för att köra ett nytt kriterium. Vasst motstånd med en hel den proffs från de bästa lagen och en bana som redan på förhand gav en känsla av smärta i benen. Många tvära kurvor, en 180-gradagare och 30 varv som skulle avverkas under kvällens race. Jag hann knappt köra ett varv på banan som mätte 2km, kom förbi mål och folk hade redan börjar ställa sig med dryga 20min till start. Lika bra att stanna då det med säkerhet skulle gå ruskigt fort redan från start. Efter ett inte särkilt bekvämt neutralt varv blev det som jag anade. Syra, smärta och tankar på att behöva kliva av. Fasen vad ont det gjorde och vad jag inte kunde hålla hjulet framför.

Tog ca fem varv av total katastrof i benen innan jag äntligen kom in i det och kunde avancera. Det skedde väl ungefär samtidigt som en utbrytning på 4st gick loss så klungan måste slagit av en smula. Lyckades sedan ligga kring topp 10-15 i den gruppen och kunde vartefter både gå med och försöka attackera själv. Kändes bättre och bättre och det är ju faktiskt lättare att ligga däruppe och härja än att ligga i svansen och sladda, särskilt med tanke på alla kurvor med tillhörande max-igångdrag. Det smet tyvärr iväg ytterligare 3 cyklister på slutet och vår grupp spurtade om en 8e-plats där jag kom in som 8a och därmed slutade på 15e plats.

Idag har jag varit och testat på utomhuspoolen i simhallen jag går till. Perfekt dag för simning på schemat eftersom det regnat hela dagen. Poolen var dock rätt kall och jag kunde inte bli klok på hur lång den var egentligen. Kändes betydligt längre än 25m men inte riktigt lika lång som 50m, så 40m kanske? Hur som helst hade de inte en enda lina ute, men de få som var där hade disciplin och det gick att plöja på ganska obehindrat från krockar ändå. Nu laddar jag om för UCI-race här i Belgien på lördag, blir en hyfsat normal träningsvecka.

Foto: Hinninck Paul

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtio med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!