Oväntat många tävlingar - Sara Penton | Bicycling.se

Sara Penton


Sara Penton är elitcyklisten som 2016 cyklar som proffs i Belgien. I bloggen skriver hon om hur det är att tävla ute i Europa, vad som är roligt och inspirerande, vilka utmaningar hon ställs inför samt säkerligen en massa ny cykelkunskap. Det blir en hel del kullersten och kantvind, men också roliga tävlingar och förhoppningsvis ett gäng bra resultat! Saras Belgiska team heter Lares-Waowdeals, och hemma i Sverige tävlar hon för Stockholm CK.

www.sarapenton.com
Instagram: @pentonsara

Mest lästa


Oväntat många tävlingar

30 maj 2016
av: Sara Penton

Det var ett tag sedan jag skrev något nu. Jag hade en fantastisk tid i Sverige och hann även med att bli tvåa i Uppsala efter backstarka Ida Erngren innan jag åkte tillbaka till Belgien. Alexandra, som sällskapade från Skåne, och jag kom fram förra lördagen och stod på startlinjen redan dagen efter i ett nationellt lopp här. Jag överraskade mig själv med att lägga den första attacken och senare även gå iväg i utbrytning, det hade jag inte förväntat efter 2 dagar i bil. Efter loppet fick jag även veta att jag behövde starta i ett kvällskriterium på torsdagen som uppvärmning inför Hills Classic 1.1 på fredagen. För att fatta mig kort kände fredagsbenen av torsdagens hårda körning samt längre period i utbrytning och vår klunga fick inte gå i mål. Till mitt försvar vill jag påpeka att endast 43 av ca 150 startade nådde mållinjen i fredags. Dock alltid en stor besvikelse med ett ”DNF” efter mitt namn.

Jag var sedan tidigare inställd på att köra ytterligare ett kvällskriterium på lördagen men fick veta precis innan start att jag även skulle behöva starta i Gooik (också UCI 1.1) på söndagen. Beskedet kom även med förbehållet att jag behövde hålla mig kall under lördagskvällen och spara på benen. Inte riktigt min typ av tävlande men ibland får man tänka på konsekvenserna också.

13265961_388636461306775_284764834673389081_n

Igår kändes det ändå helt ok och jag kunde sköta min uppgift i laget. Tyvärr regnade det och medförde att det blev trassligt uppför den klassiska ”muren” i Geraardsbergen. Slirigt och cyklister framför kraschade. Jag lyckades navigera igenom en del men fick tillslut stanna, hoppa av och gå/springa uppför en bit tills det flackade lite och jag kunde komma igång igen med hjälp av en åskådare. Här tappade jag tyvärr chansen att åka med första gruppen. Vi blev några stycken som såg den flyende gruppen en bit framför men hade inte manskap nog att jaga ikapp. Luckan växte tyvärr framåt och vi fick sällskap av cyklister bakifrån. Tillslut var hela laget samlat i våran klunga och vi fick ett bra träningspass i lagtempo. Besviken på att inte ha tagit mig lite högre upp inför muren så jag varit framför strulet, men får väl komma ihåg att jag ändå hade bättre position än någon annan gång jag tävlat precis samma sträcka.

Jag har haft som mitt eget lilla etapplopp de här senaste 4 dagarna och trots allt hållit ihop det ganska bra. Både med tanke på kvällslopp följt av tuffa 1.1:or och den mentala biten av att kunna ladda om och fokusera. Jag tar med mig det och lägger benen i högläge idag.

I morgon åker jag till Alexandra och Hanna som bor i Eindhoven för att ha närmare till tidig start på onsdag. Det ska bli kul att hänga lite med dem och omväxlande att byta bort den backiga helgen som varit mot ett platt och blåsigt Holland.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiotvå med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!