Racerapport: Omloop van Borsele UCI 1.1 - Sara Penton | Bicycling.se

Sara Penton


Sara Penton är elitcyklisten som 2016 cyklar som proffs i Belgien. I bloggen skriver hon om hur det är att tävla ute i Europa, vad som är roligt och inspirerande, vilka utmaningar hon ställs inför samt säkerligen en massa ny cykelkunskap. Det blir en hel del kullersten och kantvind, men också roliga tävlingar och förhoppningsvis ett gäng bra resultat! Saras Belgiska team heter Lares-Waowdeals, och hemma i Sverige tävlar hon för Stockholm CK.

www.sarapenton.com
Instagram: @pentonsara

Mest lästa


Racerapport: Omloop van Borsele UCI 1.1

26 apr 2015
av: Sara Penton

För en gångs skull så lyckades vi stå rätt långt fram i startfållan igår! Eftersom det var helt platt och väldigt öppet så var vinden en stor faktor att ta med i beräkningen och på förhand kunde man ana att de större lagen skulle sätta av i en hejdundrande takt för att bli av med så många som möjligt. Smala vägar för det mesta återigen så svårt att skapa ”vingar” i vinden också…

Jag kom iväg bra tyckte jag, satt högt och höll bra position. Det tog dock inte så lång tid innan jag fick börja slita ordentligt. Det sprack av och gick ihop igen, sprack av och gick ihop. Jag slet och slet men halkade hela tiden längre och längre ner i fältet. Jag kommer ihåg hur jag tog i allt vad jag kunde men kom inte en millimeter närmare hjulet framför. Inget pang-pang i benen, snarare kändes det som en dieselmotor. Jag hade behövt det där lilla extra axet för att hålla mig kvar men det fanns inte tyvärr. Jag fick släppa och se mig själv bli upphämtad av en andraklunga istället.

Jag ändrade målsättning och fick göra det bästa av det som var. Det var ganska uppenbart att vi inte skulle lyckas köra in de som var framför men eftersom man riskerar att bli avplockad om man är för långt efter täten så var vi ändå tvungna att köra på. Jag drog mitt strå till stacken och gjorde vad jag kunde för att hålla gas i gruppen och vi fick snurra klart i alla fall.

Jag tänker inte analysera det hela så mycket djupare, utan tar det lugnt ett par dagar nu och laddar batterierna för nästa utmaning som blir Gracia Orlova med landslaget i slutet på veckan!

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet elva med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!