Säsongsupptakt - Sara Penton | Bicycling.se

Sara Penton


Sara Penton är elitcyklisten som 2016 cyklar som proffs i Belgien. I bloggen skriver hon om hur det är att tävla ute i Europa, vad som är roligt och inspirerande, vilka utmaningar hon ställs inför samt säkerligen en massa ny cykelkunskap. Det blir en hel del kullersten och kantvind, men också roliga tävlingar och förhoppningsvis ett gäng bra resultat! Saras Belgiska team heter Lares-Waowdeals, och hemma i Sverige tävlar hon för Stockholm CK.

www.sarapenton.com
Instagram: @pentonsara

Mest lästa


Säsongsupptakt

21 feb 2016
av: Sara Penton

Det är dags att uppdatera om läget. Jag har just kommit tillbaka till Belgien efter ett 10 dagar långt läger i Calpe, Spanien, med Lares-Waowdeals. Jag kan lugnt säga att jag var rätt nervös innan, att komma in som sista medlem i laget när alla andra redan har hunnit vara på teamträffar och presentationer etc. Jag mötte upp större delen av laget på flygplatsen i Bryssel och kände mig med en stor lättnad som en i gänget direkt! Som tur var fick vi även platser tillsammans med på flyget så timmarna till Spanien flög (hehe!) förbi väldigt fort!

Under den dryga veckan som vi varit där har det varit en blandad kompott av långt och lugnt och kort och hårt (samt lite däremellan), benen har känts bra och vädret har varit med oss! Mycket skratt och det känns verkligen som att jag har hunnit få en liten stund att lära känna alla som var med, både cyklister och ledare. Servicen har för övrigt varit grym och jag är så tacksam för den här chansen jag fått med detta lag. Fick en massa kläder, hjälm och ny cykel direkt när jag kom, de försäkrade sig om att jag hade allt jag behövde och satte upp oss alla på trainers för att trampa ur resan. Kändes väldigt proffsigt! :)

Det har varit väldigt bra att få de här dagarna att lära känna mina nya lagkompisar både på och av cykeln, bådar gott inför säsongen vi har framför oss. Jag har även fått mina första race spikade och kommer att inleda med Omloop Het Nieuwsblad redan på lördag! Kommer bli ruskigt spännande och hårt tror jag… Även om jag kanske är liiiite lugnare än förra året så är det alltid nervöst med första racet för säsongen, första racet med nya laget och dessutom en tävling jag aldrig kört förut. Känner mig taggad och ska bli skoj att se vad benen kan ge på tävling nu när det känts väldigt bra på träning.

Foto: Anton Vos

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtioett med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!