Stora skillnader från Sverige till Holland - Sara Penton | Bicycling.se

Sara Penton


Sara Penton är elitcyklisten som 2016 cyklar som proffs i Belgien. I bloggen skriver hon om hur det är att tävla ute i Europa, vad som är roligt och inspirerande, vilka utmaningar hon ställs inför samt säkerligen en massa ny cykelkunskap. Det blir en hel del kullersten och kantvind, men också roliga tävlingar och förhoppningsvis ett gäng bra resultat! Saras Belgiska team heter Lares-Waowdeals, och hemma i Sverige tävlar hon för Stockholm CK.

www.sarapenton.com
Instagram: @pentonsara

Mest lästa


Stora skillnader från Sverige till Holland

23 mar 2015
av: Sara Penton

När jag tävlade för CK08 förra året hade vi inte så mycket uppbackning. Ganska lite ska jag väl vara ärlig med att säga. Vi skötte det mesta själva egentligen. Några hjälpande händer här och där som kunde ställa upp när det krisade, men för det mesta var det bara vi som tävlade. Vi fixade med bilar, bokade boende, körde, meckade, var på lagledarmöten och langade själva. Det var lite knivigt att få ihop ibland men vi löste det tillsammans. Jag förringar dock verklgien inte den hjälp som vi fått vid sidan om. Ingen nämnd ingen glömd, ni vet med vilka ni är :)

Det tärde mot slutet på säsongen. Både psykiskt, fysiskt och ekonomiskt. Vi insåg väl många av oss att det är en smula ohållbart att ha det så i längden och laget som sådant är det tyvärr inte så mycket kvar av i år. Vi gjorde och gör det för att vi vill tävla och tycker att det är roligt. 

För min egen del behövde jag ta ett kliv till och ge mig själv bättre förutsättnignar på och utanför banan. Jag ville se till att jag bara kunde fokusera på att cykla och göra det så bra som möjligt. Jag har nu klättrat ett eller ett par pinnhål upp vad det verkar. 

Här får jag ett mail med flera dagars marginal där det står vart och när jag ska befinna mig. Hur långt jag ska köra, vart jag kan hitta mer information om tävlingen, vilka i laget som är uttagna. Det står vem som är teamledare för dagen, vem som är massör/langar och vem som är meck. 

Väl på plats möts vi alla och lämnar bara cykeln till mekanikern och går sedan med gänget och byter om. Vi får våra nummerlappar och nålar tröjar, får våra ben insmorda med (för denna årstid) värmelinement och sen är det möte med teamledaren om vad planen för dagen är (först på holländska, sen en kortare översättning av min uppgift till mig på engelska). 

Utanför står sedan cyklarna redo med fyllda flaskor och i en låda finns godsaker man kan plocka på sig och stoppa i ryggfickorna. 

Wow. Alltså jag menar WOW. Vilken service! Jag vet dessutom (nu även av erfarenhet) att det kommer finnas en bil som tillhör laget som kör bakom klungan och fixar mekaniska bekymmer etc. Ovärderligt! 

För en del av er som läser kanske ovanstående är en självklarhet men för mig är det en enorm skillnad. Jag kan verkligen koncentrera mig på det jag ska vara bra på. Jag slipper tramsa runt med annat som jag inte är lika bra på. Sånt som tar onödig energi.
Alltsom oftast förra året frågade jag på väg till tävlingen hur långt det var, när starten gick och vilken profil banan hade. Jag hade inte orkat eller haft tid att lägga på det innan. Hemma i Sverige hade jag ju dessutom ett jobb som tog upp en del tid, det skulle hämtas bil, eller forsla sig själv med cykel till lagkamrat eller eventuellt även hämta upp cykeln från en mekaniker på vägen... Nog med annat att tänka på alltså.

Här känner jag mig nästan bortskämd så ompysslad som jag blir. Det kanske inte krävs så mycket av en annan för att få mig att känna så, men det känns i alla fall helt rätt. Jag är tacksam till mig själv att jag vågar tro på mig själv och tacksam för all den hjälp jag fått och får som nu gör att jag känner mig proffsigare i mitt utövande. 

Hur jag får det att gå ihop ekonomiskt? Pja, det är många bäckar små och en förhoppning om en ljus framtid! ;)

Igår körde jag även mitt 5e lopp här som jag är grymt nöjd med! Låg i utbrytning stora delar, körde enligt plan för min lagkpmpis som tillslut kom 3a och jag 8a. Läs racerapporten här!

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiosju med siffror i fältet här


Kommentarer


2015-03-31 12:49   Sara Penton

Tack Pernilla! Det är verkligen en dröm att få leva såhär ;)

 

2015-03-25 18:29   Pernilla

Wow, det låter ju onekligen som en dröm. Kul att du får satsa fullt ut och lycka till!

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!