Vilket cykelår! - Sara Penton | Bicycling.se

Sara Penton


Sara Penton är elitcyklisten som 2016 cyklar som proffs i Belgien. I bloggen skriver hon om hur det är att tävla ute i Europa, vad som är roligt och inspirerande, vilka utmaningar hon ställs inför samt säkerligen en massa ny cykelkunskap. Det blir en hel del kullersten och kantvind, men också roliga tävlingar och förhoppningsvis ett gäng bra resultat! Saras Belgiska team heter Lares-Waowdeals, och hemma i Sverige tävlar hon för Stockholm CK.

www.sarapenton.com
Instagram: @pentonsara

Mest lästa


Vilket cykelår!

30 sep 2017
av: Sara Penton

Sitter som bäst här hemma i Falun och försöker smälta ner allt som har hänt de senaste sju, åtta månaderna. Ytterligare ett steg upp tycker jag. 2016 fick jag chans att köra några få WWT (Womens World Tour)- tävlingar men mestadels kategorierna under och ett gäng nationella tävlingar i Belgien och Holland. I år, 2017, har mitt tävlingsprogram mestadels bestått av WWT och endast en och annan tävling någon kategori ner. Jag har fått cykla på en ny kontinent och tävlat i flera nya länder.

Jag har cyklat i ett lag på en professionellare nivå, haft tillgång till dubbelt så många cyklar, blivit in- och utflugen till tävlingar, haft högre press, tävlat på längre distanser och i starkare motstånd. Fått mer, gett mer och utvecklats mer. Jag har bl.a. vunnit SM-guld, tagit mig igenom Giro Rosa och kört både EM och VM för Sverige. Men jag har också stundtals varit så fullkomligt slutkörd att jag inte kunnat träna alls. Det är en hårfin gräns och med nya omständigheter tar det ibland tid för alla kroppens delar att hinna med. Det som inte dödar härdar säger man ju och jag tror verkligen att det här tuffa men också väldigt roliga året har gett mig en mycket bra grund att stå på för nästa år och framöver.

Från första tävlingen i Belgien i slutet på februari till sista loppet i Norge i slutet av september har jag bara varit sjuk en gång. En lättare förkylning som förmodligen var resultatet av lite för många resor och lite för många race på kort tid. Några dagars vila så var den som bortblåst och jag missade endast en tävling. Jag har inte haft någon värre skadeproblematik än att jag kunnat hantera det. Inte behövt lägga om någon träning pga skador på hela året.
Jag åkte förvisso på en matförgiftning en knapp vecka innan VM men på det hela taget har det varit ett grymt år. Heja kroppen!

Jag är glad för chansen jag fått att utvecklas på många plan i år. Det är många som hjälper mig bli en bättre cyklist, jag är tacksam för möjligheterna det ger mig att bli mitt bästa jag och jag är stolt över att kunna ge tillbaka ett SM-guld till alla som tror på och stöttar mig på olika sätt. Vilket cykelår vi haft tillsammans!

Nu njuter jag av lite säsongsvila ett tag, laddar batterierna och ser sedan fram emot ett ännu bättre 2018.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiotre med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!