En ocyklig vecka - SubXX | Bicycling.se

Sub XX


SubXX är starka cykeltjejer från olika delar av landet som cyklar tillsammans för att inspirera fler kvinnor att hitta till cykelsporten.

Mest lästa


En ocyklig vecka

29 maj 2013
av: Sub XX

Under veckans om har gått har jag väl gjort allt annat än cyklat. Jag har till och med sprungit mer än vad jag har cyklat. Och det hör inte till vanligheterna ska jag säga! Lite har det berott på motivationsbrist, lite på att jag har prioriterat annat, som hem och familj. Hade möjlighet funnits hade jag ju såklart gärna cyklat Vänern Runt tillsammans med SubXX. Tyvärr var det inte möjligt i år, men nästa år ska jag försöka planera lite bättre. Ett så stort och bra motionslopp, som dessutom startar på hemmaplan, måste man ju bara köra!

Igår blev det iallafall ett kvalitetspass på cykel tillsammans med Lindecyklisterna. Sällskapet lämnade inget övrigt att önska. Sex stora starka grabbar, med breda ryggar och på stora cyklar. Perfekt för lilla mig att gömma mig bakom när vindarna motarbetade oss.

På utvägen körde vi belgisk kedja. Det var riktigt jämn och fin körning, trots att det var kraftiga vindar som skakade om cyklarna rejält. Full fokus var det som gällde. Konstigt nog hade jag inga problem med vinden, jag kände mig pigg. Ända tills jag inte kände mig pigg längre. Efter knappa 4 mil vände vi hemåt igen och började köra lagtempo istället. Då hade man ju trott att vi skulle ha medvind hela vägen hem. Lååååång näsa. Och där tappade jag nappen. Hade sett fram emot lite finåkning på vägen hem, och så blåser det sida mot helt plötsligt. Var inte med riktigt efter vändningen och tappade hjul direkt. Upptäckte till min förvåning att benen inte alls var med längre. Fick bita i det sura äpplet och hojta ”dämpa”. Klämde i mig en gel för sent och tuggade styrlinda en stund innan jag kom tillbaks igen. Fick smita undan en förning, men sen återvände krafterna så sakta. Valde dock att inte ta så långa förningar, hade inget mer att fylla på med och jag ville gärna ta mig hem. Skönt att få ett pass i lite högre tempo, nu är det ju bara 1½ vecka kvar tills det är dags för banrekordförsök x2...

Gårdagens starka sällskap

/Sandra

Kategorier:
Landsväg 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiofem med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!