Himlen på jorden - SubXX | Bicycling.se

Sub XX


SubXX är starka cykeltjejer från olika delar av landet som cyklar tillsammans för att inspirera fler kvinnor att hitta till cykelsporten.

Mest lästa


Himlen på jorden

11 jul 2013
av: Sub XX

Ja den ligger just nu i Frankrike. Här finns allt man kan önska sig. Strålande sol från klarblå himmel, cyklar och cyklister så långt ögat kan nå (om inte nån av alla MILJARRRDER husbilar står i vägen), finfina cykelvägar, partaj dygnet runt (som att man skulle orka). Helt enkelt, Tour de France 100-årsjubiléum. Det känns overkligt lyxigt att vara här, så nära proffsen när de svischar förbi att man får hålla in tårna när man står vid vägkanten. Jag hinner inte ens bli starstruck innan de är försvunna igen. Som sagt, overkligt. Är det någon gång man inte vill fumla runt med vattenflaskor och annat, så är det nu. Tänk vilken mardröm att lyckas tappa ut nåt i vägen precis när en cyklist ska passera. Man vill inte gärna bli känd som "hon som förlorade Touren åt Froome"... 

Det är helt sjukt vad snabbt de kör, även om man tappar fartkänslan lite när man har stått och tittat ett tag. Dagens vinnare, Tony Martin, körde de 33 kilometrarna på 36:29. Han höll alltså ett snitt på ödmjuka 54,7 km/h. Froome, som leder sammandraget var bara 12 sekunder långsammare. Ner till trean Thomas De Gendt var det däremot dryga minuten. En som såg ut att ha det riktigt segt var Andy Schleck. Där gick det inte fort. Eller vänta. Han kom visserligen på plats 123, så relativt sett gick det sakta. Han körde bara i 48 km/h.

Vi körde delar av tempobanan på linjecykel senare på kvällen och den var riktigt snabb och fin. Relativt platt, nyasfalterad och man hade vinden i ryggen i stort sett hela tiden. Utan att ens anstränga sig så rullade det på i 35, till och med så att en annan fick känna sig lite snabb.

På gårdagens tempoetapp var det tacksamt att fotografera, lite lättare att sikta på en i taget än när de kommer i klunga. Första halvan av tempoloppet använde jag systemkameran, sen var det slut på batteri (och dummern har inte packat med batteriladdaren). Tack vare snabb och bra kamera i mobilen så fick jag bra bilder ändå. Började fundera över varför man ska orka släpa runt på systemkamera när det fungerar så bra med mobilkameran. Det var först nu när jag laddade upp bilderna på datorn och la dem bredvid varandra som skillnaden blev tydlig. Färgerna blir betydligt klarare och skarpare. Bilden på Tony Martin är tagen med systemkameran och de andra bilderna nedan är tagna med mobilen. Kunde jag sen utnyttja systemkamerans fulla potential, så skulle det bli ännu bättre bilder.

- Dagens vinnare Tony Martin (OPQ) 

Chris Froome

- Dagens 2:a som även leder sammandraget, Chris Froome (Sky) 

 - Andy Shleck (RLT) såg ut att ha det tungt

- Bauke Mollema (BEL) är 3:a i sammandraget, efter 11 etapper 

- Alejandro Valverde (MOV) är 2:a i sammandraget, efter 11 etapper

Vive le Tour!

/Sandra

Kategorier:
Landsväg Tour de France Tempo/Triathlon 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtionio med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!