Tummen upp för socialcykling - SubXX | Bicycling.se

Sub XX


SubXX är starka cykeltjejer från olika delar av landet som cyklar tillsammans för att inspirera fler kvinnor att hitta till cykelsporten.

Mest lästa


Tummen upp för socialcykling

17 jul 2013
av: Sub XX

Hemma i Sverige igen. Mer cykelsugen efter att ha kollat på de snabba killarna. Min servicekille (läs: sambo) har varit i farten och monterat tempopinnar på min racer. Han har också varit snäll nog att låna ut sina vevarmar med effektmätare, så jag ska få lite koll på hur hårt jag ska köra på tempoloppen.

Alla de här nya grejjerna gjorde ju att jag var tvungen att sticka ut på en testrunda häromdagen. Och tänk vad roligt det är med nya prylar! Det blir liksom lite roligare när man ser hur hårt man sliter. Och ännu roligare blev det ju när jag kom hem och laddade upp mina data och det visade sig att jag hade högre tröskelwatt/kg än min bättre hälft. Det om nåt motiverar en sliten kvinna. Angående att köra med tempobågar så kändes det riktigt bra. Inte alls så vingligt och otäckt som jag hade räknat med. Däremot så sitter jag riktigt bra där. Vilket alltså betyder att jag inte alls sitter särskilt aero. Men jag gör så gott jag kan på min linjepärla. Jag är ju åtminstone glad!

Jag har ju (förutom linjeloppet) anmält mig till tempoloppet och partempot under Veteran-SM nästa helg, så jag kände att det kanske var dags att lära sig åka tempo... Ett av mina mål under 2013 var att börja tävla, och vad kan väl passa bättre än SM som första tävling? Och ska jag ändå sitta och åka 55 mil enkel resa för att tävla, så är det väl lika bra att jag kör alla tre loppen. Det kommer jag väl troligtvis ångra ett par gånger. Men nu är det som det är.

Idag var det fincykling på schemat. Fick glatt sällskap av Linda. Solen sken och vi tjattrade på. Alltid lika trevligt med sällskap på cykelturen. Och för två heltidsarbetande småbarnsmödrar som gärna vill hinna med att träna så mycket som möjligt, så tar vi hellre en cykeltur eller löptur tillsammans istället för att sitta på rumpan och ta en fika. Det händer att vi gör det också, men betydligt mer sällan. Idag blev det iallafall 140 minuter ren cykelglädje!

Kategorier:
Landsväg 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiofyra med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!