Mindre än två veckor kvar till Transalp! - BIKE Transalp - Ingrid & Hanna | Bicycling.se

Ingrid- Hanna


Nu i juli tar Hanna Näslund och Ingrid Kjellström sig an det närmast ikoniska etapploppet Transalp. 50 mil och 18000+ höjdmeter ska tacklas över sju etapper som slingrar sig över alperna. Alt börjar i österrikiska Imst och slutar i italienska Arco. Följ deras resa här.

Mest lästa


Mindre än två veckor kvar till Transalp!

2 jul 2018
av: Ingrid- Hanna

I vintras fick jag och Hanna Näslund ett erbjudande som vi inte kunde tacka nej till - att cykla det sju dagar långa etapploppet Transalp genom alperna. Transalp klassas som ett av Europas tuffaste etapplopp på mountainbike och i skrivandets stund är det mindre än två veckor kvar tills vi ska starta tävlingen. På den här bloggen samt på Bicyclings Instagram kommer man kunna följa oss inför, under och efter loppet. 

Jag har tagit pulsen på mig själv inför loppet - stay tuned!

Hej Ingrid! Vem är du och varför har du fått för dig att köra Transalp?

Jag är en 29-årig endorfunjunkie och ingenjör som cyklat några år och som just nu syns ofta på MTB-tävlingar med mitt lag Team She Rides powered by Scott. Jag ler aldrig lika så brett som när jag får pressa mina egna gränser - och detta allra helst på cykel, i gott sällskap och i bergen. Transalp checkar i alla dessa boxar! Eftersom jag ska få cykla berg i en vecka med min fina teamie Hanna Näslund. 

långa lugnet 2018

Jag syns allt som oftast på cykel med Team She Rides i år , foto från Långa Lugnet, Erik Birgerson.

Om mindre än två veckor befinner du dig i södra Österrike för att cykla Transalp. Du ska cykla 50 mil och 18 000 höjdmeter på en vecka. Hur känns det?

Jag är fylld med skräckblandad förtjusning inför detta. Jag har precis börjat detaljstudera kartorna och höll på att sätta i halsen när jag såg att den tyngsta dagen - dag 2 - kommer att mäta mer än 10 mil och 3500 höjdmeter. Jag har gjort sådana dagar på cykel tidigare - men då OBS på racer och inte på MTB - och med MÅNGA fikastopp - samt inte på så hög höjd som vi ska upp på nu (närmare 3000 möh).

karta transalp

Årets bansträckning över Transalp. Med Start i Imst i Österrike ska vi cykla genom Schweiz till Gardasjön i Italien. 

Samtidigt kan jag inte tänka mej någon bättre form av semester! En vecka i alperna med en av mina favoritcyklister - Hanna Näslund! Bubblar av glädje inför detta.

Hur har förberedelserna varit?

Extremt bra. Jag har haft min bästa säsong på cykel någonsin - vilken inleddes med Vintervättern i december och som fortsatt med ett par fina placeringar på långlopp i MTB, en bra runda runt Vättern i juni (cyklade på 7,29 med Skoda Cycling Team) och bra lopp på SM i landsväg. Jag har ingenting att skylla på när jag står på startlinjen till Trans Alp. Vill framförallt tacka mitt lag She Rides pwrd by Scott och min coach Marcus Streijffert på Guided Heroes till detta!

långa lugnet

Jag och Hanna Näslund dagen innan vi tävlade i Falun på långloppscupen och Långa Lugnet. Det var exakt ett år sen jag lärde känna Hanna där och då och det är jag evigt tacksam över!

Vad ser du mest fram emot med loppet?

När jag och Hanna har nått toppen av någon (av de många) tung klättring som vi ska göra och festar loss i någon depå (har hört att depåerna i Alperna ska vara hög klass) samt lägger upp någon endorfinhög och flummig story på Instagram mitt i all eufori.. ! 

Vad är du mest orolig inför?

Att jag ska ha svårt för att återhämta mig efter många och långa dagars race och att jag ska bromsa så mycket i nedförsbackarna att Hanna tröttnar på att ha mig som lagkamrat..! 

Vilka tankar snurrar mest i din skalle nu dagarna innan avfärd?

Att jag inte har full koll på vad jag bör packa med mig. Samma som inför standard-Mallis-resa eller något mer? Tips mottages gärna! 

Här finns min blogg från tidigare och på instagram finns jag under @ingridkjell. 

Kategorier:
MTB Tävlingar 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet arton med siffror i fältet här


Mest lästa just nuFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!