Tre dagar till Transalp och packningspanik! - BIKE Transalp - Ingrid & Hanna | Bicycling.se

Ingrid- Hanna


Nu i juli tar Hanna Näslund och Ingrid Kjellström sig an det närmast ikoniska etapploppet Transalp. 50 mil och 18000+ höjdmeter ska tacklas över sju etapper som slingrar sig över alperna. Alt börjar i österrikiska Imst och slutar i italienska Arco. Följ deras resa här.

Mest lästa


Tre dagar till Transalp och packningspanik!

10 jul 2018
av: Ingrid- Hanna

Det är blott tre dagar kvar tills avfärd till Transalp. Jag har tagit senaste veckan med ro – varit på semester på Gotland samt besökt Rättvik för att köra Mörksuggejakten - "Suggan". OK - själva tävlingen var inte särskilt rofyllt. Den går bland annat upp för Vidablick - centrala "berget" i byn (även cupens mest hajpade startbacke ?!). Även om jag där och då inte hann njuta så mycket av utsikten över Siljan hann jag fundera en del under loppet. Denna startbacke mäter cirka 200 höjdmeter. Och varenda en av dem brände i benen i söndags. Under Transalp ska vi alltså köra nästan 100 gånger denna stigning under en vecka! Det sätter perspektiv på saker och ting alltså...

mörksuggejakten

Bra utsikter i Rättvik i helgen under Mörksuggejakten! På bild: Albin Andersson, Sara Öberg och Sue Paz. Delar av det fina crew jag hänger med på tävlingshelger.

Har dock under de senaste dagarna fått flertalet samtal av typen ”vi får väl se om vi ses igen Ingrid” och ”man kaaan väl följa er där nere i Alperna så att man ser att ni lever?”. TACK goda vänner för att ni tänker på mitt och Hannas välbefinnande – samt att ni fått mej att levla upp i packandet inför avfärd till Österrike på fredag!

Har samlat in råd från olika håll och här kommer därför valda delar av min och Hannas packlista inför Transalp.

  • Cykelskor – två par. Varav ett par är mer lämpliga för vandring (vissa av dagarna kommer disciplinen ”push bike” vara ett återkommande inslag på rutten).
  • Camelbak - som sedan kommer att fyllas väl med allehanda utrustning som kan komma behövas under långa dagar på cykeln (jag räknar nog med 35-40 h cykeltid på sju dagar).
  • Silvertejp – då det inte finns några servicestationer för cykelvård längs etapperna kan tejpen komma till användning för att typ tejpa ihop en reva i ett däck för att ta sig i mål.
  • Underställströja – känns extremt tråkigt att packa med sig på semester i juli. MEN eftersom vi cykla på höjder närmare 3000 meter över havet och alpvädret kan vara lömskt så kommer understället nog få ligga i camelbaken hela veckan

Lida Loop

Exempel på ett annat tillfälle där vi var ett halvt-bonkat gäng - Team She Rides efter Lida Loop i juni i år. Foto: Lina Bylund.

  • Socker – citat ”ta med mer snacks än vad ni kan tänka er att ni äter upp”. Detta råd tar jag på stort allvar då jag blir ett monster om/när jag bonkar. Varken trevligt för mig eller min omgivning.
  • Laddare till cykeldator och telefon – mest för Hannas skull – jag skulle nämligen bli på orimligt dåligt humör om min cykeldator laddade ur på en alptopp (och klättringen dit således inte skulle registreras på Strava). ELLER om telefonen dog under ett potentiellt maxat insta-moment.
  • Extra växelöra – trist att behöva bryta och åka hem till Sverige om man i värsta fall skulle bryta av den där lilla rackaren.
  • Resorb – baksmällan av många timmar på cykel i sol är ofta inte att leka med.
  • Kompressionsstrumpor - jag tänker att man kommer ägna sig åt återhämtning under alla de timmar som det inte cyklas under veckan. 

långa lugnet

Foto från Långa Lugnet - då vi också körde en del backar, precis som vi ska göra under Transalp - foto: av Anders Jansson och Cykelkanalen.se

Ytterligare tips mottages gärna!

PS - gällande live-track har jag ännu inte info. Återkommer med det asap!

Kategorier:
MTB Tävlingar MTB 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiotre med siffror i fältet här


Kommentarer


2018-07-10 20:36   Tomas Karlberg

Hej Ingrid, Du kan få min o Marias packlista att jämföra med om du vill. Skicka mig ett mail (Tomas.karlberg@gmail.com) med vart
du vill få den skickad så fixar jag!
/Tomas

 

Mest lästa just nuFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!