Är Sverige redo för "Bikepacking"? - Magnus Lagher | Bicycling.se

Magnus Lagher


Velonavia – Velo, fr. franskans vélo, cykel. Nav är ursprungligen den centrala delen av hjulet. Idag används även nav i betydelsen centralpunkt, t.ex. i nätverk av olika slag. Velonavia, leker lite med ordet Scandinavia, och anspelar på en fiktiv plats . En plats, en punkt med cykeln i centrum. Svenska akademien, har ett valspråk; ”Snille och smak”, Velonavias skulle kunna vara ”Nytta och Nöje”. Jag kommer skriva om cykling i stort, men kanske oftare om cykelbana, än om tävlingsbana, kanske oftare om croissanter, än om energikakor, kanske oftare, men inte alltid… Twitter Instagram Facebook

Är Sverige redo för "Bikepacking"?

22 apr 2016
av: Magnus Lagher

Cykeln som rekreationsfordon har en lång tradition i Sverige. Cykelsemester med ryggåstält och maten i en unikabox var en tid kanske det vanligaste sättet att spendera de få semesterdagarna. Sedan kom långfärdscyklingen och jag vet hur man såg Mikael Strandberg i TV's ena kanal på söndagskvällen, ja det var två kanaler att välja bland då, i reseprogrammet Packat och Klart:

Sedan flera år har jag med mindre utrustning tagit cykeln ut på kortare turer runt om i närområdet, och utan att på något sätt säga att jag ligger bakom trenden, så har det samtidigt, främst på andra sidan pölen, men även i Europa, vuxit fram en "ny" företeelse; Bikepacking! Lättast sammanfattat minimal packning off- och ibland on-road på mountainbike-ish cyklar.

Den amerikanska upplagan av Bicycling har i dagarna denna framsida på tidningen:

Jag framförde idén om ett liknande temanummer till en av redaktionsmedlemmarna på svenska utgåvan. Hen tyckte det skulle vara jätteroligt, men trodde inte att Sverige var riktigt redo. Så, nu är det upp till Er läsare att bevisa att vi visst vill ha mer bikepacking i Sverige, att vi är redo och att; "Outside is free"!

Använd kommentatorsfältet nedan, eller detta Googleformulär

Vill du veta mer om bikepacking?

Avslutar med en liten film från förra veckans bikepacking:

Trevlig helg!

Kategorier:
Cykelkultur MTB 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiotvå med siffror i fältet här


Kommentarer


2016-04-22 13:11   clnr§

http://happyride.se/forum/read.php/1/2777089/page=1

Och ska ni intervjua nå'n som bikepacking så är det Peter Nylund: http://www.yetirides.com/p/about.html

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!