Cykelresa till Spanien! - Magnus Lagher | Bicycling.se

Magnus Lagher


Velonavia – Velo, fr. franskans vélo, cykel. Nav är ursprungligen den centrala delen av hjulet. Idag används även nav i betydelsen centralpunkt, t.ex. i nätverk av olika slag. Velonavia, leker lite med ordet Scandinavia, och anspelar på en fiktiv plats . En plats, en punkt med cykeln i centrum. Svenska akademien, har ett valspråk; ”Snille och smak”, Velonavias skulle kunna vara ”Nytta och Nöje”. Jag kommer skriva om cykling i stort, men kanske oftare om cykelbana, än om tävlingsbana, kanske oftare om croissanter, än om energikakor, kanske oftare, men inte alltid… Twitter Instagram Facebook

Cykelresa till Spanien!

20 mar 2019
av: Magnus Lagher

Jag såg hur det tog några sekunder för det jag hade sagt att sjunka in. Med undran i blicken svarade han; du menar ta med cykeln till Spanien? Nej, sa jag med så lugn min jag bara kunde. Cykla till Spanien. Inte i.

I ärlighetens namn borde jag inte vara överraskad. Jag hade redan fått den reaktionen ett antal gånger. Vad som skilde denna gång från tidigare, var att jag nu var på Svenska Cykelmässan i Göteborg. Mannen jag pratade med sålde cyklar. Men vad vet jag?

Från att under en tid sjungit mikroäventyrets lov, så tar jag nu ton i något som kanske kan jämföras med Wagners Niebelungens ring, till skillnad från den korta övernattningsturens schlagerformat.

Distans: 3000 - 3500 km beroende på rutt.

Höjdmeter: 15000 - 25000 m

Tid: ca 30 dagar, med start i mitten av maj.

Ungefär så här!

Nu återstår den rejäl dos träning. Lite fix med material. Sen så...

Kategorier:
Resor 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiosex med siffror i fältet här


Kommentarer


2019-03-28 16:28   Håkan Wikström

Kul Magnus! Det fixar du smidigt:-). Cyklade själv till Pisa från Huskvarna förra sommaren, konstaterade att det var vettigt att lägga in cykelfria dagar efter tuffa etapper, typ var 4-5:e dag. Bistår gärna med tips om du vill ha. Bloggade lite om det på theitalianjob.blogg.se
Hälsn // Håkan

 

2019-03-21 22:11   Nisse Larsson

Det här ska jag följa! Men jag tror du räknat lite snålt? Du ligger nog lite över 350 mil. Lycka till!

 

2019-03-21 12:21   Velonavia

Arne> kul att snackas vid!

 

2019-03-21 09:54   arne swartling

hej magnus kul att se att det finns fler galningar jag själv har planerat att åka nu i sommar med startdag typ 23 juni från sthlm till malaga

 

2019-03-21 08:41   Velonavia

Kjell> jodå det ska nog gå att följa via Bicycling.se

Mikael> När det kommer till övernattningar tänker jag en blandning av vildcamping och warmshowers.org. Med enstaka hotellnatt kanske

Anders> Visst är det. Planeringstadiet är (nästan) lika roligt som genomförandet

 

2019-03-20 21:46   Kjell

Tänker dagligen på nått liknande, Gävle-Nerja. Men inte förrän Augusti 2021. Å då har gubben tagit pension, så då finns tiden. Hoppas du kommer att skriva om resan så man kan följa dig. Spännande, å lycka till.👍💪😃

 

2019-03-20 20:26   Mikael Henriksson

Intressant. Funderat på Gibraltar - Kiel i sommar. Lättare att cykla hemåt :-)
Sen har jag en föreställning om att det är större möjlighet till medvind. Hur planerar du övernattningar?

 

2019-03-20 18:05   Anders

Låter inspirerande. Jag håller själv och planerar motsvarande men först ganska exakt ett år senare, när jag får tid över efter min pensionering. Drar dock lite mer västerut efter Paris med mål Malaga. Det är kul att ha ett långsiktigt mål att sträva mot.

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!