Din guide till S24O - mikroäventyr på cykel. Del 2 - Cykel? - Magnus Lagher | Bicycling.se

Magnus Lagher


Velonavia – Velo, fr. franskans vélo, cykel. Nav är ursprungligen den centrala delen av hjulet. Idag används även nav i betydelsen centralpunkt, t.ex. i nätverk av olika slag. Velonavia, leker lite med ordet Scandinavia, och anspelar på en fiktiv plats . En plats, en punkt med cykeln i centrum. Svenska akademien, har ett valspråk; ”Snille och smak”, Velonavias skulle kunna vara ”Nytta och Nöje”. Jag kommer skriva om cykling i stort, men kanske oftare om cykelbana, än om tävlingsbana, kanske oftare om croissanter, än om energikakor, kanske oftare, men inte alltid… Twitter Instagram Facebook

Din guide till S24O - mikroäventyr på cykel. Del 2 - Cykel?

11 apr 2016
av: Magnus Lagher

Sinnebilden av en cykel lämpad för äventyr är kanske Surly LHT, Long Haul Trucker. Eller min favorit Salsa Fargo:

Med stålramar, fästen för alla tänkbara pakethållare och massor av flaskor. Den cykel jag oftast använder är en Salsa Bandito:

En cykel som upplevt många reinkarnationer. Framdämpad xc-hoj, helstel snabbpendlare med 28"-hjul och smala däck och nu min do-everything-slitvarg.

Men, och det är det som är tjusningen med S24O, i princip alla cyklar fungerar. Ska du till vindskyddet i skogsparti med motionsspåret hemmavid? Ta damcykeln, stoppa sovsäcken i korgen och resten på pakethållaren. Givetvis kan du bära allt du har med dig i en ryggsäck och då är du "hemma" med alla cyklar från bmx till tandemhoj. 

Själva idén med mikroäventyr är just det att det ska inte behövas massor av specialutrustning. En del upptäckarlusta och äventyrslängtan, en cykel och en sovsäck och du är redo...

Kategorier:
Cykelkultur MTB 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttio med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!