Artiklar inom Cykelkultur | Bicycling.se

På cykel genom Europas fattigaste länder för utsatta människors rättigheter

Cykelkultur


Cykelkultur

Ledarkrönika: För vissa sås fröet till cyklingen i en startfålla på ett långlopp eller en Vätternrunda. Sporrade av en utmaning eller vän – eller kanske en ovän – blir loppet en invigningsrit till cyklingen. Vid målgång kan det vara ljuvligt, bitterljuvt eller bara bittert.


Cykelkultur

I den bästa av världar finns kanske inga tjuvar men tills dess är det bäst att försvåra för cykelnorparen och låsa din cykel säkert och på en bra plats. Vi ger dig ett knippe med goda lås-råd för att undvika att tjuven väljer just din cykel nästa gång.


Cykelkultur

Krönika: Väl medveten om att ryttare ibland upplever cyklister negativt brukar jag ligga lågt om det uppstår situationer där vi på hjul egentligen inte har något att be om ursäkt för. Men den här gången fick jag bita mig extra hårt i tungan.


Cykelkultur

Krönika: Talang är enligt Svenska Akademiens ordbok ”fallenhet, anlag eller begåvning” för något särskilt. Till exempel konstnärlig verksamhet, hantverksskicklighet eller idrott. Det har jag stor brist på. Talang alltså.
Cykelkultur

Att allt i livet inte kan vara kul fick en lära sig redan som spädgris. Och visst finns ett antal ofrånkomliga moment även för oss cyklister, som vi måste ta oss igenom för att bli bättre - eller åtminstone pannbens-tjockare. Distanspass på vintern är ett av dem


Cykelkultur

Det är egentligen inte så komplicerat, inte alls. Jag vill bara sitta där och njuta på cykeln, claima min rätt till vägen och kanske bränna av en glad liten selfie. Lite som Ferdinand när han sitter där under sin korkek.


Ladda fler

Få vårt nyhetsbrev