Artiklar inom Landsväg / Tävlingar | Bicycling.se

ŠKODA Cycling Team 2018

Vätternrundan


Landsväg

På onsdagskvällen öppnade anmälan till Vätternrundan 300 km och efter en minut var över 80 procent av platserna bokade.


Landsväg

Närmare två miljoner tv-tittare följde direktsändningen från damernas World Tour-lopp på cykel i Vårgårda i augusti. Ytterligare drygt 1,5 miljoner tittare såg nyhetsinslag och sammanfattningar från loppen.


Landsväg

Landsvägs-VM avgörs i Bergen, Norge 16-24 september och Sverige en trupp på 13 cyklister. Under nio dagar ska 12 mästerskapstävlingar i tre discipliner avgöras (lagtempo, individuellt tempo och linjelopp).


Landsväg

Vätternrundan lanserar ett helt nytt lopp på 100 kilometer för både kvinnor och män, där det också blir möjligt att köra elcykel.
Landsväg

Krönika: Det är lätt att tappa tron som cykelnörd. Är det inte att skivbromsar blir tillåtna på landsvägscyklar så är det att skivbromsarna förbjuds igen, eller så är det ett cykelproffs man dyrkat som sviker.


Landsväg

Första upplagan av Tour de France startade i Montgeron 1903. 60 startade och 21 tog sig i mål. På den tiden var touren uppdelad i 6 segment, och sträckan var 2,428 km lång. Nuförtiden är touren 3540 km lång, och har runt 200 deltagare, plus den stora mängden av åskådare som följer touren både på vägen och framför TV:n


Ladda fler

Få vårt nyhetsbrev