Artiklar inom MTB / XC | Bicycling.se

Här är VM-truppen i mountainbike

MTB


MTB

Genom att aktivt jobba för ökad cykelturism i Åre ska omsättningen från just cyklingen öka med drygt 20 miljoner kronor till år 2025. Huvudsakligen genom att satsa på crosscountrycyklingen. Den 6 juli, sättes spaden i marken för Björnens nya xc-område.


MTB

Nu sjösätter vi ett helt nytt projekt i samarbete med Långloppscupen Mitsubishi MTB Challenge, där vi testar hur mycket cyklist man kan bli om man ägnar ett halvår åt just cykling. Välkommen Hanna Näslund. Och välkommen till Hanna, och hennes nya liv som cyklist


Cykelkultur

Han står mitt på stigen, en stor fet älg. Allt stannar upp och vi stirrar på varandra. Båda undrar nog vad den andra sysslar med. Jag med min cykel och han med sina blad i munnen. Lite förvånad blir jag allt, vi är trots allt bara några kilometer från centrala Göteborg.


MTB

På söndag, 11 september, går SM i långlopp i Ånnaboda, två mil väster om Örebro. Här samlas den svenska eliten för att göra upp om den åtråvärda mästartröjan i den mest uthållighetskrävande disciplinen inom MTB.
MTB

Det blev ännu ett VM-guld i cross country till Sverige genom Jenny Rissveds. Efter Ida Janssons suveräna guldlopp i fredags gjorde Jenny Rissveds en fantastisk prestation i dagens XCO-lopp.


MTB

Bästa damjunioren i världen i cross country heter Ida Jansson. Redan efter första varvet tog Ida ledningen med tolv sekunder – en ledning som sedan höll i sig och ökades på hela loppet, ända fram till den åtråvärda guldmedaljen!


Ladda fler

Få vårt nyhetsbrev