Artiklar inom MTB / XC | Bicycling.se

Jennie Stenerhag och Esther Süss vinner etapploppet Transalp

XC


Cykelkultur

Han står mitt på stigen, en stor fet älg. Allt stannar upp och vi stirrar på varandra. Båda undrar nog vad den andra sysslar med. Jag med min cykel och han med sina blad i munnen. Lite förvånad blir jag allt, vi är trots allt bara några kilometer från centrala Göteborg.


MTB

På söndag, 11 september, går SM i långlopp i Ånnaboda, två mil väster om Örebro. Här samlas den svenska eliten för att göra upp om den åtråvärda mästartröjan i den mest uthållighetskrävande disciplinen inom MTB.


MTB

Skador tidigare i veckan och en kedja som hoppade av tidigt i loppet var inget som hindrade Jenny Rissveds. Idag vann den 22-åriga OS-debutanten från Falun överlägset OS-guldet i crosscountry.


MTB

Den nyblivna U23-världsmästaren Jenny Rissveds vann idag sin första världscuptävling som senior i cross country i schweiziska Lenzerheide. Hon är därmed den första svenskan att vinna en världscuptävling i XCO i seniorklassen.
MTB

Det svenska landslaget gjorde bra ifrån sig i sprinten under första dagen på MTB-VM i tjeckiska Nove Mesto. Europamästaren Emil Linde, Gävle CA, tog sig hela vägen till en stenhård slutfinal, där han slutade fyra.


MTB

29 juni - 3 juli går VM i cross country (XCO), stafett (XCR) och sprint (XCE) i Tjeckien. Sverige ställer upp med tio blågula cyklister.


Ladda fler

Få vårt nyhetsbrev