Artiklar inom MTB / XC | Bicycling.se

Nya Canyon Lux är här!

XC


MTB

Nu sjösätter vi ett helt nytt projekt i samarbete med Långloppscupen Mitsubishi MTB Challenge, där vi testar hur mycket cyklist man kan bli om man ägnar ett halvår åt just cykling. Välkommen Hanna Näslund. Och välkommen till Hanna, och hennes nya liv som cyklist


Cykelkultur

Han står mitt på stigen, en stor fet älg. Allt stannar upp och vi stirrar på varandra. Båda undrar nog vad den andra sysslar med. Jag med min cykel och han med sina blad i munnen. Lite förvånad blir jag allt, vi är trots allt bara några kilometer från centrala Göteborg.


MTB

På söndag, 11 september, går SM i långlopp i Ånnaboda, två mil väster om Örebro. Här samlas den svenska eliten för att göra upp om den åtråvärda mästartröjan i den mest uthållighetskrävande disciplinen inom MTB.


MTB

Skador tidigare i veckan och en kedja som hoppade av tidigt i loppet var inget som hindrade Jenny Rissveds. Idag vann den 22-åriga OS-debutanten från Falun överlägset OS-guldet i crosscountry.
MTB

Bästa damjunioren i världen i cross country heter Ida Jansson. Redan efter första varvet tog Ida ledningen med tolv sekunder – en ledning som sedan höll i sig och ökades på hela loppet, ända fram till den åtråvärda guldmedaljen!


MTB

Det svenska landslaget gjorde bra ifrån sig i sprinten under första dagen på MTB-VM i tjeckiska Nove Mesto. Europamästaren Emil Linde, Gävle CA, tog sig hela vägen till en stenhård slutfinal, där han slutade fyra.


Ladda fler

Få vårt nyhetsbrev