Hon kör Vueltan solo | Bicycling.se
Landsväg / Spanien Runt

Hon kör Vueltan solo

19 aug 2018

Monika Sattler har en unik plan, att som första kvinna köra hela Vuelta a España solo

Fram tills ganska nyligen så jobbade Monika Sattler aka @rad_monika som IT-konsult på ett gigantiskt företag. Men att cykla är ju så mycket roligare och hon ville ha förändring. Så hon sa upp sig för att ägna sig helt åt äventyrscykling och flyttade från Australien till den kanske mest självklara cykelplatsen på jorden, Mallis. I augusti-September ska hon köra Vuelta a España, solo!

Men varför Vueltan?
Från början var det mest en lite galen idé men jag insåg ganska snart att det faktiskt inte bara handlade om mig utan om att få inspirera andra, i synnerhet tjejer, att utmana sig själva och våga lämna sin komfortzon. Jag är en såndär som sällar mig till gruppen som tror att allt är möjligt, bara man bestämmer sig. Touren och girot har gjorts men kvar finns Vueltan. Då jag numera bor på Mallis var det så sett ett lite självklart val för min del.

Men när cyklar du då?
Min plan är att cykla samma dag som killarna, men jag startar timmarna innan. Tanken är att köra varenda en av de 3300 kilometer som utgör Vueltan och göra det på samma antal dagar. Tveklöst kommer det blir tufft, i synnerhet när jag kör själv. Lyckas jag, att som första kvinna någonsin göra detta, slår jag både rekord och blir historisk.

Men kör du helt själv?
Det är planen, men vem so helst får faktiskt haka på. 3300 km själv i hetta och över berg kan bli lite ensamt
 

 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tolv med siffror i fältet här

Kommentarer


2018-08-21 16:48   Björn Eriksson

cyklar hon samma dag går det ju att genomföra de 2 tempoetapperna, om inte säkerhetsvakterna sätter stopp, annars vette väl om det gått att köra alla etapperna.

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!