Dags och börja betta - 14 dagar till race - Lidingöloppet 2019 - Kristina | Bicycling.se

Kristina Larsson


Mitt namn är Kristina Larsson, 44 år och boende utanför Kävlinge/Lund i Skåne.Gift med Hans-Petter och tillsammans har vi Felix 19 år och Sandra 16 år. Började med racer när jag gjorde halvklassikern men fann efter det inte riktigt den cyklingen tillräckligt kul och utmanande. Provade MTB och fick känna ÄKTA cykelglädje. Alla sinnena fick verkligen fart. Doften av skog, backarna, hjärtslagen, de snabba svängarna, stengärden, rötter, läskigt, yes klarade det, är ingen elit men kung i min värld ett slag. Är envis, sticker iväg själv, vurpar ibland, skrattar, älskar min hoj. Cyklade Vasan ganska orutinerad för några år sedan så Lidingöloppets 63 km är en bra utmaning. Kristina

Dags och börja betta - 14 dagar till race

20 apr 2019
av: Kristina Larsson

Cykelläger på Lidingö
Dessa tre dagarna hade jag sett framemot lääänge.
Vi var ett glatt, nyfiket gäng på dryga 20 pers som var sugna på massa cykling. Käkade supergod mat och möttes av lysande service hos Södergarns kursgård där vi bodde ute på Lidingö. Calle Friberg och Henrik Sparr som höll igång oss på lägret började med teknikpass på fredagen. Helgen bjöd på bra väder och passen avverkades och jag njöt i fulla drag. Det blev en hel del backträning men även cykelmeckstips, ännu mer teknik, sen även hopp, lek och ett avslutande stafettrace. Calle och Henrik var duktiga och bjöd verkligen på sig själva. De flesta passade på och fråga killarna om sina funderingar kring träning och race. Ett tips löd; ut och kör tre timmar där sista timmen är hårda intervaller.
Ha ha ha den va bra, eller hur? Kanske jag kommer dit så småningom...
Förutom all träning fick vi även information om själva loppet. Då, nu och tänk på..!   Passupp första svängen.
Vi lyssnade också på Tomas Gustavsson, OS-guldvinnaren på skridskor som berättade roande och inspirerande om sina erfarenheter. Tomas tips - Fokusera på din styrka och dina möjligheter. Var beredd på smärtan, förbered bilder i huvudet som tas fram när det blir riktigt jävligt.
Okey, bilder när jag känt mig vrålstark.
Hm, funderar på när det skulle varit. Funderar fortfarande. Ärligt, vilken bild skulle du ta fram när du bara vill gråta, slänga skrotet i vattnet och åka hem?
Lägret var toppen. Verkligen guld! Fick frågan hur länge jag varit cyklist. Då är jag alltså cyklist nu! Här på bild med Carl. Vi bloggare. Yeeeey!
Banan
Banan är böljande och jag är tacksam att jag fick kört och tränat så mycke på banan. Karinbacken, vilken rackare! Bara att jag nu vet att jag behärskar hela banan inklusive det lite stökigare partiet känns bra.
Race innan Lidingöloppets MTB
Nu har jag anmält mig till 35 km, Dalsland X-Country i Bengtsfors helgen innan Lidingöloppets MTB. Just bara för att känna hur kropp och knopp fixar detta med ja ALLT. Kanske, kanske jag där får en vrålstark känsla som jag kan ha användning för på Lidingöloppets MTB.
Börjar nu suga på en rimlig måltid den 4 maj. Nu ni ska börja betta!
Sedan sist har det blivit både höjdmeter och längd i skogen. Fick till ett pass på knappt fyra timmar med massa backar. Fick inte riktigt till intaget och ryggen gnällde rejält på slutet. Åandra sidan bra tryck i benen och äntligen får jag också uppleva en tuffare längre runda UTAN mjölksyra. Ja ni läste rätt. Det brände till några gånger men inte värre än att det snabbt gick tillbaka igen. Jag grenslar min hoj dagen efter och ryggen, trycket i benen ja allt bara funkar. Kände mig stark. Shit precis som om kroppen äntligen fattat och jag nu bygger styrka och uthållighet på riktigt. Detta skapar inte helt oväntat sug efter att snäppa upp ytterligare. Vad finns det för kul lopp därute? Jag vill träna, jag vill nå mål. Spännande känsla. Har börjat snegla på GirlsOnTrail, tror jag det heter, i Danmark. Får se lite hur loppet nu först går.
Men, men, nu får jag snart raka mustaschen för nu är det snart race!!
Kristina

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiofyra med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!